sâmbătă, 24 martie 2012

Temari sushi

Denumirea temari sushi vine de la''te''care inseamna '' maini'' si ''mari''care inseamna''minge''.Aceste mingiute sunt simplu de facut intr-o gama foarte larga si dupa imaginatia fiecaruia.
Temari este un minunat aperitiv datorita accentelor sale colorate.Este de asemenea o buna modalitate de a folosi bucatile mai mici de peste sau de legume care au ramas de la alte preparate.
S-aveti spor!
Ingrediente:
-500 g orez pentru sushi
-3 linguri de otet de orez(sau simplu)
-1 1/2 lingura de zahar
-1 lingura de sare
-cateva felii subtiri de somon
-cateva felii de peste alb
-1 ou(din care facem omleta simpla)
-felii de castravete
-icre negre
-icre rosii
-verdeata
-seminte de susan
-feliute de avocado
-cateva baghetele de surimi maruntite
-foi de nori
Nota:Cantitatile sunt orientative in functie de cate bucati doriti sa faceti,de atatea topping-uri aveti nevoie,reduceti doar cantitatea de orez.
NOTA:Pentru topping mai puteti alege orice doriti:oua fierte si razalite,ciuperci,creveti,ton,sardine,ridichi,ceapa verde.

Mod de preparare:
1.Spalam orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul si apa in care l-am spalat este curata.
2.Il inmuiem apoi in apa rece cam 30 de minute apoi il punem intr-o oala cu apa la foc iute pana da in clocot si se lasam sa fiarba 5 minute.Reducem focul si acoperim oala 10 minute la foc foarte mic.Stingem apoi focul si lasam orezul,in proprii aburi,15 minute.Ridicam capacul si afanam orezul cu o spatula de lemn.Scoatem apoi orezul si il intindem pe un platou mare,intr-un start uniform.
3.Combinam otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara,la foc mic si amestecam continuu pana se dizolva.Varsam apoi lichidul peste orez si amestecam bine.

4.Pe o bucata de folie alimentara intindem separat cate o bucata de peste,felii de avocado,de castravete,icre rosii si negre,omleta taiata fideluta,seminte de susan,bastonase din nori toate taiate rondele sau le puteti pune in combinatii diferite...cum doriti.
5.Peste ele asezam o bila de orez de dimensiune potrivita.Pentru a da si orezului un alt aspect mai colorat putem sa il amestecam cu icre rosii sau cu verdeata.Repetam procedura pana se termina toate ingredientele.

6.Dupa ce am terminat de asezat, adunam colturile bucatii de plastic in sus,peste orez,si le rasucim pana ce orezul formeaza o bila perfecta.

7.Desfacem folia si punem bila pe o farfurie,cu partea acoperita de topping in sus.
8.Putem servi temari sushi cu sos de soia sau ghimbir murat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...