joi, 29 martie 2012

Meniu de sarbatoare dedicat unei capodopere:''FEMEIA''


Iubesc evenimentele,party-urile sau orice alt gen de manifestare care implica o pregatire mai speciala,fie ca sunt gazda,fie ca sunt invitata.Nici macar nu ma deranjeaza ceasurile petrecute in bucatarie,emotiile aferente reusitei preparatelor si nicidecum maldarul de vase ramas in urma.Laudele de dupa ma''hranesc spiritual''si fac ca toate acestea sa fie repede uitate.

Asadar,pentru a celebra un astfel de eveniment maret ca si cel propus in concurs,Luna Femeilor,din punctul meu de vedere,pregatirea trebuie sa fie una pe masura.Meniul pe care l-am alcatuit va reflecta amprenta mea personala,si anume,o masa pe care eu mi-as dori-o,as aprecia-o,as savura-o,mi-ar satisface pofta,mi-ar starni curiozitatea si mi-ar oferi placerea de a ma delecta intr-o zi festiva cu cele mai alese preparate.Pentru ca am incredere in mine,sunt sigura ca toate doamnele care ar servi un astfel de meniu ar fi in asentimentul meu,deci ,dedic cu inima deschisa acest meniu de sarbatoare  intregii fiinte feminine.




Meniul propus sa celebreze Luna Femeilor il concept ca fiind unul in care asocierea ingredientelor sa fie un real succes,iar preparatele adevarate delicatese.Aspectul nu e de neglijat,este un criteriu pe care il pun intotdeauna in calcul,iar rezultatul trebuie sa fie unul impozant,un fel de soc la vedere,deoarece la prima impresie savureza privirea.

Fiecare fel de mancare are ingrediente principale usoare,compatibile si savuroase....peste,fructe de mare si carne de curcan.Ca element de legatura intre ele sunt germenii de praz,pe care pur si simplu ii ador.Mi se par minunati,caci dau un plus de aroma si cate o particularitate fiecaruia.Avem si fructul avocado,care confera un fel  de continuitate.Incep meniul cu o gustare usoara din somon,urmata de un antreu cu fructe de mare,apoi o fina si eleganta supa crema de ceapa,iar ca fel principal o terina din curcan cu un sos de contrast absolut demential.La sfarsit am lasat la ''piece de resitance''…tortul.Nu concept o masa festiva fara un tort,care,prin aspectul lui,intr-un fel sau altul este vedeta ce ne’’descrie’’evenimentul celebrat,in acest caz Ziua Femeii,manifestare pe care mereu o asociez cu venirea primaverii si cu Martisorul.

Meniul nu ar fi perfect daca nu as servi la final o cafea...una mai speciala,si o sampanie care sa   troneze  intr-o frapiera,pentru ca mai apoi sa fie servita generos in pahare brumarite,printre zambete de bucurie,fericire si urari care imi doresc  din tot sufletul sa se implineasca tuturor '’LA MULTI ANI SANATOSI SI FRUMOSI...FEMEIE!!!''

Acesta este meniul meu de sarbatoare,acesta este''amprenta''mea,acesta este realizarea mea si  aceasta este dedicatia mea culinara pentru capodopera ...FEMEIA.

Deci,incepeti sa rasfoiti paginile,caci “acesta este meniul de sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” organizat de doamna Laura Laurentiu in colaborare cu Bilancia.
Gustare
Am dorit ca tartarul de somon sa fie preparatul  cu care sa incep meniul meu festiv deoarece  il consider o delicatesa pe care oricine ar trebui sa o savureze macar odata in viata.
Tartar de somon cu crusta crocanta de salote,orez expandat si germeni de praz asezate pe pat de avocado si asezonate cu vinegreta neagra este o gustare regala as putea spune,in care textura fina a fructului avocado si a somonului  placut condimentat sunt in contrast cu crusta crocanta de salote si orez expandat,parfumate de germenii de praz si completate de magica vinegreta neagra....neagra ca pacura.

Antreu

Am ales fructele de mare pentru antreu deoarece crustaceele si molustele nu ne incanta doar privirea,ci si gustul si fac parte intotdeauna din meniurile cele mai irezistibile.Fructe de mare prajite in stil Cajun in compania unei bavareze de avocado cu oglinda balsamica,pe blat de biscuiti crocanti este un preparat irezistibil in care,textura fina,cremoasa a fructului avocado si notele tari,se amesteca armonios in aceasta crema  rafinata care confera o continuitate gustari tocmai servite.Consistenta pufoasa este echilibrata de blatul crocant din biscuiti sarati si touch-ul final al acestui antreu il reprezinta reductia de otet balsamic care ii confera un plus de aciditate.
                                                                                                       Supa
Initial mi-am zis ca la o masa festiva poate n-ar trebui sa inculd si o supa,mai ales o supa crema…dar, ce zic??!!…n-am cum... Supa crema de ceapa cu iz frantuzesc  si-ar revarsa aroma asupra intregului festin si ne-ar face sa savuram de cum am zari-o.O supa densa si cremoasa,plina de gust,de satisfactii,cu adevarat fistichie si de o prospetime rara in care textura catifelata se combina minunat cu accentele proaspat picante ale cepei si acid parfumate ale limetei,totul rafinat cu o smantana matasoasa.In spatele aparentei cremoase,blande,se ascund aprige parfumuri frantuzesti,arome de vin si note proaspete de ierburi provensale.Branza de un galben intens vine doar să competeze acest fericit festin.
                                                                                            Fel principal
Felul principal.…toata lumea il asteapta, ai zice ca este preparatul cel mai important…aparent da…ar putea fi asa,dar in final,fiecare fel are farmecul  lui si ce am pregatit acum Terine din curcan alaturi de piureuri asortate,sos din ardei iute si merisoare aromat cu anason,cuisoare si scortisoara este unul cu adevarat fermecator.Am ales ca ingredient tinta carnea de curcan,dar intr-o combinatie puternica si indrazneata in compania unui sos de ardei  iute,merisoare si condimente magice,printre care anasonul stelat,care,este o bijuterie vegetala,de o frumusete rar intalnita intre condimente.Din interiorul stelei se intrevad,timid si placut semintele cafeniu sidefate ceea ce face ca prezenta lui in sos sa fie una deosebita.Pe langa toate astea,primeaza gustul,care este puternic,ascutit,profund...ce mai?!...perfect pentru un astfel de sos.





                                                                           Desert
Cum spuneam,am lasat la sfarsit la'' piece de resistance ''si anume ...TORTUL: ''Red Velvet Cake''-Buchet de trandafiri.Exteriorul tortului are un aspect primavaratec,colorat,plin de viata si,la figurat vorbind,reprezinta un gest nobil...un buchet de trandafiri pe care orice doamna sau domnisoara cu siguranta il primeste in aceasta luna magica.Dupa ce am vizualizat aspectul minunat al exteriorului,trecem la sectiune unde ne asteapta o alta surpriza :un tort in culorile martisorului ,alb si rosu.N-as fi ales altceva pt.aceasta sarbatoare decat renumitul''red velvet cake''cu textura lui pufoasa si cremoasa prezentat in varianta martisor(editie limitata :)))).Este combinatia si aparitia cea mai fina si mai eleganta din cate cunosc.

                                                                   Bauturi
Finalul meniului nu ar fi la fel  de perfect daca nu as servi renumita Irish coffee cu caramel .Pfffii, o aroma exploziva,puternica si surprizatoare.Peripetiile acestei cafele incep de jos in sus ,unde caramelul ne indulceste intr-un mod sublim,mireasma cafelei si a whisky-ului ne inunda aerul,ca mai apoi o frisca pufoasa  sa ne domoleasca toata aceasta avalansa de arome ispititoare.
                                                                   Sampania
Troneaza in frapiere!!!Este obligatorie la o masa festiva,asa ca ,haideti sa servim cu placere din ea.


Sper ca va placut,sper ca am respectat tema si doamnele ar fi multumite de un astfel de meniu,imi doresc ca urarile sa se implineasca tuturor si sa dea Domnul sa ne mai revedem si cu alte ocazii la fel de fericite si marete.
Doamna Laura,multumesc de gazduire,m-am simtit bine la dumneavoastra''acasa''si a fost a adevarata placere sa gatesc si sa particip la acest concurs.
Multumesc si sponsorului pentru premiul stimulant pus la bataie,ne-a facut sa ne testam pe noi insine si felicit toate participantele pentru tot ce au prezentat aici.
Numai bine tuturor!!!
LA MULTI ANI FEMEIE!!!

22 de comentarii:

  1. Angelica felicitari pentru blog!!La cat mai multe retete delicioase !!
    Felicitari si pentru meniul ales...mi-ar fi placut sa fiu servita cu asemenea bunatati.
    Totul arata super!!!
    Iti urez multa bafta in concurs!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lory promit ca undeva,candva,''Bucataresele vesele''vor fi invitatele mele de onoare la o masa festiva si intreg meniul va fi special dedicat voua.
      Fara voi nimic din ce este aici nu ar fi fost posibil.
      Eu va multumesc din suflet.Pupici fara numar!!!

      Ștergere
  2. UAU! Cum arata totul! E superb si foarte gustos. Succes draga mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brandusa draga mea,ma bucur sa te stiu aproape,asa nu-ti mai duc dorul asa de mult.
      Mersi frumos de laude!

      Ștergere
  3. Stii bine ca eu sunt un fan inflacarat al retetelor tale si ma bucur mult ca ti-ai adunat aici minunatiile de retete. Iti doresc multa bafta si nici nu-mi pot inchipui ce ar iesi din mainile tale cu un KA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mitinita cat ma bucura cuvintele tale.Sper sa nu te dezamagesc nici de acum inainte..hi,hi...imi place sa stiu ca am fani,asa ca vreau sa fi in continuare alaturi de mine,incurajarile tale imi prind tare bine.
      Nu ti-am multumit niciodata pentru postarea asta: http://mitinitta.blogspot.com/2012/02/blogul-de-duminica-sundays-blog.html,imi cer mii de scuze ,era o perioada foarte aglomerata pentru mine,dar iti spun acum ca am fost super mandra cand m-am vazut acolo....mi-ai facut o surpriza uriasa.
      Mersi frumos...ma simt onorata.

      Ștergere
  4. Woooow, daca ai sti cat de mult ma bucur ca ti-ai facut blog ! Ma declar fanul tau numarul 1.
    Meniul e super inspirat, tortul m-a lasat fara cuvinte , iti doresc din tot sufletul sa castigi pentru ca meriti !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vio si tu m-ai lasat fara cuvinte...fan numarul 1...ce tare!!
      Tortul e bine ca te-a lasat fara cuvinte...asta era ideea :))))deci a avut efect,sunt happy!
      Eu imi doresc din tot sufletul sa fiti voi, prietenele mele alaturi de mine,si cine stie cand sa ne si cunoastem personal...in cazul asta cred ca ne-ar trebui o vacanta luuuuunga la cate am avea de povestit.
      Mersi tare mult.

      Ștergere
  5. Angelica draga mea... deci... sunt fermecata... cazuta pe spate... :)))

    Te felicit din suflet pentru meniul ales si iti doresc sa castigi, pen' ca meriti.

    Te pup si...bun venit in blogosfera. :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh...gata,nu mai pot!!!Deja ma simt ca o rasfata.. sincer nu ma asteptam,sunt surprinsa de tot ce citesc aici..o sa ajung sa cad si eu pe spate alaturea cu tine,draga Miha:))).

      Eu cred ca la meniul asta mai lipsea ceva: un chelner de ala ''cool'' si abia apoi le avea de toate,nu:))))?

      Bine v-am gasit si eu ...si la cati mai multi pupici impartiti pe aici.
      Puszic.

      Ștergere
  6. Un blog de clasa se vede din prima. Vad cu unele fete te cunosc deja, eu nu, dar imi face placere sa te am printre prieteni mei. Felicitari pentru meniu si prezentare, esti un rival de temut. Bine ai venit in blogosfera!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine v-am gasit!
      Va multumesc pentru toate cuvintele frumoase,ma simt onorata.

      Sper sa ne cunoastem si noi mai bine de acum inainte,imi va face o deosebita placere.
      Cu respect.

      Ștergere
  7. Wauuu, ce-i aici!!Eu te dau drept castigatoare, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Liana ,m-am rosit ca si un rac...nu m-am asteptat ca un blog sa-ti dea atatea emotii,acum am din plin,peste masura si nu pentru rezultatul la concurs, ci pentru atata apreciere din partea tuturor.
      Multumesc frumos!!

      Ștergere
  8. Felicitari din tot sufletul!Foarte, foarte frumos!Ma bucur ca exista un astfel de blog!Cat despre participarea la concurs...nu cred ca ai cum sa-l pierzi!Iti tin pumnii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru toata aprecierea.
      Cu stima!

      Ștergere
  9. Angi m-ai dat pe spate!
    Nu ai vrut tu blog insa se pare ca ai avut nevoie de imboldul necesar ca sa arati la toata lumea cat de talentata esti!
    Felicitari :*!
    Succes!
    Te imbratisez de la Timi :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina draga ,ce frumos mi-ai zis...mersi frumos!
      Sa sti ca si acum parca imi vine sa zic tot asa pentru ca inca nu m-am obisnuit sa am si eu un blog,dar incet,incet, sper sa simt altfel.
      Te pup cu dor.Miss you.

      Ștergere
  10. Angi ma bucur ca ti-ai facut curaj sa iti faci un blog, asteptam de mult momentul asta.

    Iti doresc mult succes la concurs, tortul este superb!

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea multumesc mult...sper sa am curaj si in continuare sa-l stiu ''manui'' cat mai bine.
      Te pupu si eu.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...