sâmbătă, 24 martie 2012

Nigiri sushi sau ''sushi traditional''




Ingrediente:

- 250 gr.orez de sushi(se gaseste in comert si in pungulite de 125 gr.)
-somon foarte proaspat
-2 linguri otet(daca aveti de orez)
-1/2 lingurita sare
-4 lingurite zahar fin
-sos de soia
-pasta wasabi

Mod de preparare:

1.Spalam bine-bine orezul intr-o sita pana ce nu mai iese amidon si apa e limpede.Lasam apoi orezul 30 minute in apa rece,dupa care il clatim (tot foarte bine).Punem orezul intr-o cratita cu apa,acoperim cu un capac si il punem la fiert 20 minute.Il tragem apoi deoparte si il mai lasam sa stea 15 minute,fara sa amestecam,pana se raceaste. Cand s-a mai racorit, punem orezul intr-un castron de sticla sau de plastic(nu metalic).

2.Intre timp pregatim vinegreta de otet cu care trebuie sa aromatizam orezul de sushi.Punem la foc otetul,sarea si zaharul pana se topeste.Lasam solutia de otet sa se racoreasca.Apoi o turnam cu grija peste orez,amestecand usor,obligatoriu cu o lingura de lemn,pana se distribuie uniform.

3.Luam in mana orez cat sa umplem palma mainii(cam cât un ou mic)si ii dam o forma dreptunghiulara cu margini rotunjite.Cand rulam orezul în mana sa avem grija nu apasam prea tare,deoarece produsul final trebuie să nu piardă din aerul care s-a acumulat între boabele de orez.

4.Taiem cat de subtiri felii de somon invers fibrei.

5.Ungem fiecare feliute de peste cu putina pasta wasabi.

6.Punem orezul pe peste(sau invers) si il modelam in mana pana i se rotunjesc marginile si prinde o forma placuta.

7.Asezam sushi pe farfurie si servim cu sos de soia.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...