sâmbătă, 24 martie 2012

Cartofi cu branza si vin

Un alt mod de a pregati cartofii...cu vin.
Ingrediente:

-1.5 kg.cartofi
-1 ceapa
-putin unt
-100 ml.vin alb
-300 ml.lapte
-400 ml.smantana lichida
-verdeata
-100 gr.de branza(de care doriti)
-sare si piper

Mod de preparare:

1.Fierbem cartofii curatati cam 5 minute pana se inmoaie putin,apoi ii scurgem si ii taiem in rondele foarte subtiri.

2.Ceapa taiata pestisori o punem la calit in putin unt,apoi turnam deasupra vinul,laptele,verdeata,smantana,sare si piper si apoi se incalzesc.

3.Asezam feliile de cartofi intr-o tava,si turnam deasupra compozitia rezultata.

4.Presaram deasupra si branza taiata cubulete sau razalita.

5.Acoperim tava cu folie de aluminiu si apoi o dam la cuptor 30 de minute dupa care luam folia si mai lasam inca vreo 30-40 de minute.

6.Cand suprafata este rumena si cartofii sunt patrunsi scoatem tava.

7.Servim cartofii calzi.

Note:Acest preparat poate fi pregatit si cu o zi inainte si sa ii puneti la cuptor abia a doua zi. Daca ii scoateti de la frigider,in acest caz ii lasati cu 10 minute mai mult la cuptor.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...