sâmbătă, 24 martie 2012

Ciorba de legume cu carne de miel




Ingrediente:

-400 gr.pulpa de miel(sau spata daca doriti)
-100 gr.morcovi
-100 gr.telina
-100 gr.gulie
-1 ceapa(sau praz)
-1 gogosar rosu
-60 gr.unt
-1 legatura de patrunjel verde(cine doreste si leustean)
-50 gr.de faina
-200 ml.smantana
-1 galbenus
-sucul de la o jumatate de lamaie
-500 ml.bors acru
-sare si piper

Optional cartofi(eu pun cartofi pt.ca imi place mai mult asa)


Mod de preparare:

1.Taiem carnea de miel cuburi.

2.Taiem in cubulete mici si toate legumele(curatate).

3.Punem la fiert borsul intr-o oala cu 1 litru de apa,sare si il lasam sa clocotesca cam 5-10 de minute.

4.Punem in alta oala la calit in jumatate din cantitatea de unt toate legumele,si presaram deasupra doua linguri de patrunjel tocat si le lasam cam 5 minute dupa care turnam fiertura de bors.Punem si cartofii(cine doreste),completam cu sare,piper si apoi lasam sa fiarba pana sunt toate patrunse.

5.Intr-o craticioara punem restul de unt si il amestecam cu faina pana se rumeneste,apoi luam 2-3 linguri din zeama si le amestecam cu rantasul.Dam in clocot si lasam sa se ingroase dupa care turnam in ciorba.

6.Tragem de pe foc si dregem ciorba cu smantana amestecata cu galbenusul,zeama de la lamaie si restul de verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...