sâmbătă, 11 august 2012

Rosii cu telina pentru ciorbe

                         Reteta asta o face mama si este ingredientul secret al ciorbelor ei delicioase si nu numai.Se poate pune si in tot felul de tocanite, in ghiveci, sau fripturi, caci gustul de telina nu este exagerat, ci moderat.
O fac si eu in fiecare an si pun in ciorbe una, doua ,trei linguri, ...va spun sincer ca ii da un gust grozav, ciorba are o aroma proaspata si un gust delicios.
Sta foooarte bine pe iarna.Eu mai am rosii cu telina si de doi ani, deci n-am probleme cu ele.Cand pregatesc conserva asta nu folosesc conservant, ci pastile de acid acetisalicilic, este suficient.
O recomand cu mare drag:-))
S-aveti spor!
Ingrediente:
-3-4 kg. rosii
-2 legaturi de telina frunze
-3-4 pastile de aspirina
-2 linguri de sare

Mod de preparare:
1.Spalam bine rosiile, le intepam cu un cutit si le oparim in apa fierbinte 1-2 minute.Le scoatem si le curatam de pielita.Le indepartam si cotorul.
2.Le maruntim bine intr-un robot (sau le dam prin masina de tocat) si le punem intr-un vas mare la fiert.In timp ce fierb spumam ori de cate ori ete nevoie.Lasam rosiile sa fiarba la foc mic-moderat pana scad bine de tot si consistenta este groasa.
3.Adaugam apoi sarea si frunzele tocate de telina, nu trebuie sa fie foarte maruntite, taiate asa la nimereala.
4.Mai lasam sa fiarba inca 15-20 de minute si apoi la sfarsit adaugam pastilele de aspirina facute praf.Din momentul in care am pus aspirina, mai fierbem 10 minute dupa care oprim focul.

5.Turnam rosiile in borcane sterilizate si uscate bine si le inchidem.Punem borcanele la sterilizat intr-o oala cu apa pana apa ajunge la gura borcanului pentru 20-25 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
6.Dupa ce am oprit focul,le lasam sa se raceasca in apa.A doua zi le mai sterilizam inca odata la fel.Dupa aceea le punem la pastrat la loc rece.
Nota:Eu am pus cateva borcane si cu leustean.Puteti pune si cu patrunjel,marar.Varianta din urma se poate folosi la sarmale.
S-aveti spor!

5 comentarii:

  1. Excelenta reteta!Deabia astept sa o fac si eu!Imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea , nu-mi pot lua ochii de la atatea minunatii !!! Felicitari ptr tot ce ai facut !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. cu ce se poate inlocui pastilele de aspirina?

    Super reţete, super blog şi pozele ... minunate FELICITĂRI!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...