sâmbătă, 18 august 2012

Summer dessert


Aceste desert este un adevarat spectacol!!!Un tort delicios de ciocolata dulce amar,imbatat cu cognac,si acoperit cu esenta pura de vara:afine,coacaze si zmeura si racorit cu o inghetata de zmeura care completeaza acest perfect dulce festin.
Am servit bunatatea asta unor musafiri si...calificativul a fost maxim,le-a placut foarte muuuult.Acu' am emotii ...oare voua cum vi se va parea?
Enjoy:-))!
Ingrediente:
Tortul:
-200 gr.ciocolata cu 72% grasime
-100 gr.stafide
-50 ml.cognac
-150 gr.unt nesarat
-20 gr.zahar
-4 oua separate
-30 gr.de faina
-putina sare

Jeleul cu esente de vara:
-5 foi de gelatina 
-200 ml.sirop de zahar1:1
-200 ml.vin alb
-coaja de la o jumatate de lamaie taiata julien
-50 gr.afine
-100 gr.zmeura
-50 gr.coacaze

Crema ganache:
-150 gr.ciocolata Schogetten neagra
-150 ml.frisca

Inghetata de zmeura:
-225 gr.zmeura
-60 gr.zahar fin
-zeama de la o jumatate de lamaie
-1/2 pastaie de vanilie
-200 ml.frisca

Mai avem nevoie de:
-cacao pentru pudrat tortul
-zmeura proaspata
-frunzulite de menta

Mod de preparare:
Incepem cu crema ganache deoarece trebuie sa se racesca:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol amestecand continuu pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata,lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pana cand crema se intareste.
3.Punem apoi crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.

Urmeaza inghetata de zmeura:
4.Punem intr-un blender zmeura,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie,frisca si zeama de lamaie.Le mixam pana totul devine ca o pasta.
5.Pasta rezultata o strecuram printr-o sita.
6.Punem totul intr-o caserola si o dam la congelator pentru doua ore pana se inghetata.
7.Apoi o scoatem,o punem in blender,o mixam bine si o mai dam la rece pentru inca doua ore.

Continuam cu jeleul cu esente de vara:
8.Inmuiem foile de gelatina in apa cu gheata pentru 15 minute.
9.Punem siropul intr-o crarticioara si il incalzim usor.Luam apoi de pe foc.Stoarcem excesul de apa de pe foile de gelatina apoi le punem in siropul de zahar fierbinte.Amestecam sa se dizolve.Punem si vinul si lasam deoparte sa se raceasca.
10.Ungem usor cu putina grasime cateva forme de plastic,punem in ele fructele amestecate cu coaja de lamaie si turnam deasupra mixtura de jeleu.Punem la rece la rece pana jeleul se intareste.

Si acum tortul:
11.Inmuiem stafidele in cognac si le lasam deoparte.
12.Incalzim cuptorul la trepata medie si ungem o tava dreptunghiulara cu unt(a mea avea 26 cm.).
13.Punem ciocolata,untul si jumatate din cantitatea de zahar intr-un vas pe baie de abur pana se topeste.Luam de pe foc si punem deoparte sa se raceasca.
14.Separam ouale si batem albusurile spuma,cu putina sare si cu restul de zahar pana se formeaza o bezea ferma.
15.Adaugam galbenusurile in amestecul de ciocolata.
16.Apoi punem faina si stafidele stoarse bine.
17.Incorporam pe rand  si o treime din cantitatea de albusuri,amestecam usor de jos in sus,apoi punem restul de albusuri.
18.Punem aluatul pregatit in tava si coacem 40 de minute sau pana blatul este ferm la atingere,dar potrivit de moale in mijloc.

Ansamblare:
19.Portionam tortuletul in 6- 8 bucati si imbracam fiecare bucata in ciocolata ganache.Pudram cu cacao din abundenta,asezam deasupra care o bucata de jeleu si langa punem cate o lingura generoasa de inghetata.
20.Decoram cu frunzulite de menta si zmeura proaspata.
Savurati acest desert de vara.
Pofta mare va doresc:-)))

8 comentarii:

  1. Bestial!!!! Combinatia perfecta!!! Pup draga mea si weekend minunat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Summer GLAM dessert!
    Arata superb!Felicitari!
    Asa as manca si eu o portie...neaparat trebuie sa iti fac(sa imi faci) o vizita! :*
    Week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo Alina multumesc frumos de laude...m-au flatat:-)))Ma bucur ca-ti place ,a fost asa de bun....
      Cat despre vizita,sunt de acord cu tine:NEAPARAT trebuie sa ne vedem,ramane sa stabilim cand.
      Weekend fain si tie;te pup si eu.

      Ștergere
  3. Pe asta eu nu am vazut-o :( da bine mai arata!! Trebuie sa i-o fac lui Andreea ,ea e ciocolatoasa rau asa ca sigur i-as face o bucurie :)
    Pup:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept impresii Lory draga!!!
      Pupici multi si tie si lui Andreea:-)))

      Ștergere
  4. Sunt speechless... WOW!!!!
    Lumi

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...