vineri, 17 august 2012

Gemul meu de caise cu arome grozave

 Nu stiu daca reusesc sa redau in cuvinte cat de bine mirosea in casa cand am facut gemul asta de caise;Doamne... ma imbata aroma lui,dar eu am continuat sa fiu lucida:-))...trebuia sa-l duc la bun sfarsit pentru ca tare mult imi place:-)).Insist sa-l vad pe rafturi in camara,culoarea lui ma fascineaza...este atat de frumoasa!!
Sunt sigura ca toti ati facut varianta voastra de gem sau dulceata de caise,la fel o am si eu pe a mea,dar anu' asta,gemul meu de caise a capatat arome grozave care au adus un plus de finete si au completat intreg ansamblu:gust,culoare si aroma...per total,gemul perfect pentru mine.
Enjoy!

Ingrediente:
-5 kg.de caise  bine coapte
-3 kg.de zahar
-1 lingurita pudra de vanilie
-1 baton de scortisoara
-coaja de la o lamaie si de la o portocala
-2-3 cuisoare
-1 lingurita de ghimbir razalit
-2-3 fire de menta
-3 pastile de aspirina

Mod de preparare:
  • Spalam bine caisele si le curatam de samburi.
  • Le punem intr-un castron,adaugam jumatate din cantitatea de zahar,coaja rasa de la lamaie si de la portocala,batonul de scortisoara,pudra de vanilie,cuisoarele,menta si ghimbirul.Amestecam totul bine.
  • Acoperim vasul cu o folie alimentara si il dam la rece pana doua zi,cand luam caisele din vas si le macinam cu un robot.Pasta obtinuta o punem intr-o cratita mai mare si deasupra turnam si lichidul care s-a format in castronul in care au stat la macerat.
  • Punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul si gemul incepe sa se ingroase.Atunci punem si cea de-a doua jumatea de zahar si continuam fierberea pana gemul scade si incepe din nou sa se ingroase.Atunci facem proba inchegarii :punem o lingurita de gem pe o farfurioara si o dam la rece.Daca se incheaga,gemul este gata.Indepartam tijele de menta si batonul de scortisoara, dupa care punem aspirina sfarmata.Mai fierbem 2-3 minute si apoi oprim focul.
  • Turnam gemul in borcane sterilizate,le capsam bine,le punem intr-un vas,turnam apa pana ajunge la gura borcanelor si le sterilizam pentru 30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.Dupa ce au fiert,oprim focul si lasam borcanele sa se racesca in apa in care au fiert.
  • Cand sunt reci le scoatem si le punem la pastrat la loc rece.
Gemul de caise cu arome grozave este gata:-))
Pofta si spor s-aveti!!!

13 comentarii:

  1. Super prezentare!!! Ador gemul de caise!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Cristina!
      Avem gusturi comune:-)
      Te pup.

      Ștergere
  2. Prezentare excelennta pentru un gem minunat si vital in orice camara. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri.
      Weekend frumos va doresc!
      Cu stima:-)

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti plac,ma straduiesc si io cum pot:-)))
      Pupic.

      Ștergere
  4. Wow dar ce poze ai pus aici, superbe ce mai!!! M-au fermecat in totalitate, nici n-am putut citi reteta :P Gemul de caise e preferatul meu, iar al tau imi lasa gura apa ;) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Poliana.Si mie imi place gemul de caise tare mult:-)
      Te pup si eu.

      Ștergere
  5. omg!!!! This is heaven!!!
    Imi vine sa musc din monitor, nu alta :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra te pup cu drag,ma bucur ca-ti place!!!

      Ștergere
  6. Wowwwww !!! Asta e preferatul meu , iar prezentarea mi-o place tare mult !! BrAVOOO !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cel mai bun,asa-i?
      Ma bucur ca-ti place prezentarea:-)
      Te pup!

      Ștergere
  7. Minunat! Minunat!
    Gemul de caise e preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...