duminică, 19 august 2012

Dulceata de mure

Am facut dulceata de mure...ya-huuu!
Culegerea murelor a fost o grea misiune... sincer va zic ca parca ma urau sau... aveau ceva cu mine..(metoforic vorbind) caci spinii aia s-au incapatanat sa ma zgarie, parca erau neobositi.
Izbanda a fost totusi partial a mea, caci am ajuns acasa cu o galeata generoasa de mure mari si faine de toata frumusetea.
Am mancat cat am mancat si apoi m-am gandit in ce sa le ''transform'' si parca nimic nu mi se parea mai apetisant decat dulceata....dar cu samburi, caci asa ahtiata cum sunt sa iau vitamine de pe unde apuc, am lasat  si samburii in ideea ca si aia au inmagazinati ceva vitamine:-)))
Cat este de adevarat in cele gandite de mine habar nu am, insa stiu sigur ca am facut o dulceata bestiala care imi lasa apa'n gura si gandul ca abia la iarna o voi savura ma tine in tensiune.
Deci...dulceata de mure, cu sau fara samburi...asta ramane alegerea voastra, este ceva ce trebuie sa avem in camara la iarna.
Spor tuturor!!
PS.Sper ca cei care vor face pe temerarii si vor merge la cules de mure sa se intoarca acasa mai putin ''avariati'' decat mine:-)))
Enjoy!

Ingrediente:
-3 kg.de mure
-2.5 kg. de zahar
-coaja si zeama de la o lamaie
-2 pastile de aspirina

Mod de preparare:
  • Spalam bine murele, le stoarcem si le punem intr-o cratita.
  • Punem cratita pe foc si o lasam sa fiarba la foc mic fructele pana incep sa lasa zeama.
  • Cand fructele s-au inmuiat si au lasat zeama, adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie.
  • Continuam sa fierbem la foc mic pana dulceata incepe sa se ingroase.Facem proba inchegarii si daca trece cu brio, putem considera ca dulceata este gata.
  • Adaugam si pastilele de aspirina sfaramte bine in dulceata fierbinte, amestecam energic pentru omogenizare, mai fierbem 1 minut...nu mai mult.... si apoi oprim focul.
  • Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si uscate, le infiletam bine capacul si le asezam intoarse cu gura in jos pentru 10 minute.
  • Dupa acest timp luam borcanele si le punem la dunst uscat intre paturi unde le lasam pana a doua zi.
  • Cand borcanele s-au racit complet, le punem la pastrat in camara la loc rece.
Pofta mare va doresc!

16 comentarii:

  1. Draga mea,
    m-ai innebunit cu dulceata asta! Imi amintesc cu drag vremea cand eram copil si mergeam la cules de mure, iar bunica ne pregatea o dulceata de mure absolut delicioasa!!!!
    Ah, iar pozele... sunt fantastice!
    Hugs & kisses :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce frumos era...
      Mersi frumos de apreciere!
      Pupic:-)

      Ștergere
  2. Stii ca sunt fanul tau nr.1?Sa nu uiti asta!
    Esti atat de talentata...
    Fotografiile sunt de senzatie, sa nu mai zic de dulceata! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu uit Alina si daca ai sti cat de mult ma bucur!!!!Admiratia ta ma onoreaza si imi da forta,sti tu de ce...
      Te pup cu drag:-)))
      PS.Dulceata-i beton;-)))

      Ștergere
  3. Delicioasa!! Are o culoare superba :X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...culoarea ma fascineaza si pe mine!
      Te pup:-)

      Ștergere
  4. Da, din nou poze naucitoare, din nou ma uit incantata la ele. Ce frumos ca ai avut de unde sa culegi murele, asa eram si eu la bunici...acum s-au cam dus vremurile alea!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Poliana,s-au dus vremurile copilariei.Io am cat de cat noroc ca am pe unde sa mai merg la tara,tare mult imi place:-)
      Mersi de aprecieri.
      Te puuuuup!

      Ștergere
  5. O bunatate de dulceata! Prezentarea impecabila!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara, Angelica!
    Astazi am facut-o si mi-a iesit exceptional de buna. Nu stiu cat de lunga-i va fi viata, mi-e teama ca nu prea... :) Multumesc frumos pentru reteta, acum cea cu fructe si ciocolata - ce idee inedita!! - este la rand. La fel si cea de pepene galben cu migdale. Inghit in sec numai cand ma gandesc la ele.

    Mi-a facut mare placere sa-ti rasfoiesc blogul extraordinar, te voi urmari si de acum inainte cu drag. Toate cele bune!





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Roxana.Bine te-am gasit!
      Ma bucur ca-ti place dulceata!Sa sti ca nici a mea n-a avut o soarta prea buna,e mai gata...mai am un borcan.Cred ca va trebui sa merg din nou dupa provizii pentru inca o tura,dar m-apuca o groaza cand ma gandesc la tufele ale ''nervoase''.Dar tot ma voi duce,numai ca de data asta voi fi mai bine pregatita sa le infrunt:-)))
      Astept cu mare drag impresii si despre celelate doua.Sa ai spor!
      Te mai astept pe la mine.
      Pupic;-)))

      Ștergere
  7. Vaiiii, ce-mi place poza cu galetuta !!!! Ador aceste fructe !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e tare draga galetuta aia,e asa de dragalasa!
      Pupic:-)

      Ștergere
  8. Dulceata de mure este draga mie, cu arome din copilaraie...
    Pozele sunt minunate. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!
      Te mai astept pe la mine;-)))

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...