sâmbătă, 24 martie 2012
Terina din fructe de sezon
Ingrediente:
Pt.stratul cu capsuni:
-200 gr.capsuni
-3 linguri de zahar
-100 gr.smantana grasa
-1/2 plic de gelatina
Pt.stratul cu iaurt:
-125 ml.lapte
-125 ml.iaurt
-125 ml.smanatana grasa
-3 linguri de zahar
-1/2 plic de gelatina
Pt.stratul cu coacaze:
-200 gr.coacaze
-3 linguri de zahar
-100 ml.smanatna grasa
1/2 plic de iaurt
Pt.stratul de caise:
-200 gr.caise
-100 ml.smanatana grasa
-3 linguri de zahar
-1/2 plic de gelatina
Pt.stratul de ciocolata:
-125 ml.lapte
-100 ml.smanatana grasa
-100 gr.ciocolata menaj
-1 lingura de zahar
-1/2 plic de gelatina
Mod de preparare:
Capsuni:
1.Punem intr-o craticioara capsunii cu zaharul si fierbem totul 5 minute.
2.Pasam apoi amestecul cu blenderul.
3.Apoi adaugam gelatina inmuiata in apa dupa care le lasam deoparte sa se raceasca.Cand s-a racit omogenizam amestecam usor cu smanatana batuta spuma.
Caise:
4.Procedam la fel ca si la capsuni.
Coacaze:
5.Procedam la fel ca si la capsuni si caise.
Iaurt:
6.Intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert.Cand incepe sa clocoteasca punem gelatina inmuiata in apa.Lasam deoparte sa se raceasca.
Cand e rece incorporam iaurtul si smantana batuta spuma si amestecam de jos in sus,usor pt.ca amestecul sa nu se lase.
Ciocolata:
7.Procedam ca si la iaurt,dar in loc de iaurt punem ciocolata topita in putin lapte fierbinte.
8.Cand toate sunt gata,tapetam o tava de cozonac cu folie alimentara si punem in ce ordine doriti un strat din fiecare,cu mentiunea ca dupa fiecare strat pus sa dati tava la congelator cel putin 5 minute cat sa se faca o pelicula deasupra pt.a nu se amesteca culorile.
9.Cand am terminat de turnat toate straturile dam tava la frigider peste noapte.
10.Cand e rece rasturnam terina si o feliem si servim.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu