sâmbătă, 24 martie 2012

Somon in aluat


O mancare cu care puteti sa ii ispititi chiar si pe copiii carora nu le place pestele.Eu i-as spune o mancare jucausa.
Ingrediente:

-6 rondele de somon
-500 gr.de aluat foietaj
-2 morcovi
-1 gulie micuta
-1 dovlecel
-2 cepe
-putina verdeata
-putina ceapa verde
-2-3 masline
-1 ou pt.uns
-sare si piper
-unt

Mod de preparare:

1.Curatam legumele,razalim morcovii,dovlecelul si gulia si taiem ceapa marunt dupa care le calim in putin unt,si le dam cu sare si cu piper.

2.Intindem foietajul,taiem o fasie din el si o punem deoparte.Restul il impartim in 6 dreptunghiuri.Pe partea de jos a fiecarei bucati asezam cate o rondea de peste dat cu sare si cu piper si apoi punem in mijlocul lui legumele sotate.

3.Acoperim pestele si impaturam in asa fel incat sa ii dam o forma de peste.Daca este cazul lipim marginile cu putina apa.

4.Crestam usor cu un cutit suprafata pestisorului.

5.Dupa ce am presat bine marginile din fasia pusa la inceput deoparte facem niste solzisori,o aripioara,o codita si cate un ochisor.

6.Batem oul si ungem apoi tot pestisorul.

7.Il punem la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute pana capata o culoare aurie.

8.Servim pestisorul cald.

Note:Daca doriti un pestisor mai durduliu puteti sa puneti legumele deasupra rondelei de somon.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...