-cateva frunze de nori
-300 gr.orez pt.sushi
-2 lingurite de zahar
-1 lingurita de sare
-3 linguri de otet
-2 oua
-sare
-icre rosii
-seminte se susan(si in)
Mod de preparare:
1.Spalam orezul in mai multe ape pana se elimina amidonul si apa in care l-am spalat este curata.
2.Il inmuiem apoi in apa rece cam 30 de minute apoi il punem intr-o oala cu apa la foc iute pana da in clocot si se lasam sa fiarba 5 minute.Reducem focul si acoperim oala 10 minute la foc foarte mic.
Stingem apoi focul si lasam orezul,in proprii aburi,15 minute.Ridicam capacul si afanam orezul cu o spatula de lemn.Scoatem apoi orezul si il intindem pe un platou mare,intr-un start uniform.
3.Combinam otetul de orez cu zahar si sare intr-o craticioara,la foc mic si amestecam continuu pana se dizolva.Varsam apoi lichidul peste orez si amestecam bine.
4.Pregatim omleta asa:batem ouale bine cu sare si apoi intr-o tigaie unsa si infierbantata turnam ouale cat mai subtire.Rasturnam omleta pe un blat si o umplem cu orez amestecat cu icre rosii.Rulam apoi usor.
6.Pe o foaie de norii intindem orez alb si asezam omleta si presaram cateva seminte de susan(eu la acest fel nu am mai pus).Rulam usor cu ajutorul servetelului de bambus si apoi feliem cu un cutit ascutit bine.
7.Servim cu sos de soia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu