sâmbătă, 24 martie 2012

Prajiturele cu zmeura si coacaze



Ingrediente:

-400 gr.zahar pudra
-200 gr.albus de ou(cam de la 5 bucati)

Crema:
-500 ml.sau frisca
-200 gr.zmeura
-200 gr.afine
-frunze de menta
-putin sos de ciocolata pt.decor

Mod de preparare:

1.Porniti cuptorul sa se incalzeasca cam la 220 grade.

2.Bateti albusurile spuma pana incep sa devina albicioase dupa care adaugati in prize zaharul pudra.Nu puneti urmatoarea priza de zahar pana nu s-a topit cea dinainte.Bateti bine tot amestecul pana albusurile devin sclipicioase si au o consistenta densa.

3.Intre timp reduceti temperatura cuptorului la 110 grade.
Puneti din compozitia de albusuri intr-un pos cu dui(fara zimti) si intr-o tava cu hartie de copt faceti bastonase spiralate cam de 12 cm.lungime.Procedati la fel si cu restul compozitiei.

5.Dati tava la cuptor pt.o ora,dupa care opriti cuptorul si lasati-le sa se raceasca inauntru.Suprafata lor trebuie sa fie crocanta.

6.Intre timp pregatim crema:batem frisca spuma.Pasam fructele cu o furculita sau cu un blender si apoi le amestecam impreuna.Eu am facut jumatate cu afine,jumatate cu zmeura.

7.Cand sunt gata si bastonasele le umplem cu crema tot asa in forma spiralata,sau fiecare cum doreste.

8.Decoram prajiturile rezultate cu menta si filigram de ciocolata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...