sâmbătă, 24 martie 2012

Chiftele de orez umplute


Ingrediente:

-300 gr.de orez
-2 cepe
-1 legatura ceapa verde(sau arpagic)
-1 catel de usturoi
-400 gr.carne tocata amestec
-putin pesmet
-1 ou
-sare si piper

Mod de preparare:

1.Punem orezul in apa rece pt.doua ore si apoi il scurgem.

2.Amestecam carnea tocata cu ceapa,usturoiul si ceapa verde taiate marunt,oul,sare si piper.Dupa ce le-am omogenizat bine adaugam si pesmet cat sa obtinem o compozitie omogena.

3.Luam cate putin din acest aluat si formam chiftelute.

4.Dam apoi chiftelutele prin orez,si apasam usor ca sa se prinda bine orezul de carne.

 5.Pe fundul unui vas cu aburi punem hartie cerata si asezam chiftelele pe ea,cu putin spatiu intre ele pt.ca se vor umfla.Punem capacul si le lasam la abur cam 45 de minute.
6.Cand sunt gata le scoatem,le asezam pe o farfurie si le servim cu sos de soia.

Pofta buna!

NOTA:
Daca doriti sa serviti un meniu chinezesc chiftelele pot fi felul principal.Pot fi urmate cu succes de o supa de sparanghel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...