Ador bezeaua,ma repet a nu stiu cata oara.
Pregatind acest desert am realizat ca sunt ''cuplate''doua din preferatele mele:bezeaua si zmeura.
E cel mai tare desert pe care l-am mancat de ceva vreme incoace.Incerc sa descriu in cuvinte,dar nu stiu daca o sa-mi iasa:umplutura fina si pufoasa,aromatizata de whisky,dar si de aroma zmeurei si a mentei,impreuna cu crocanta bezea,au facut ca aceste mini merengues sa urce vertiginos in topul preferintelor mele la categoria dulciuri.
Imi place contrastul de la aceste prajiturele si anume textura bezelei care desi pare dura ,dupa prima imbucatura realizezi ca este foarte fina si pufoasa.Combinatia in sine pt.mine este ceva care nu se uita usor,poate niciodata.Mi-au placut foarte mult si abia astept sa le mai fac din nou,cu toate ca imi cam iau mult timp.Oricum,merita.
Ingrediente:-400 gr.zahar pudra
-200 gr.albus de ou(cam de la 5 bucati)
Crema:
-500 ml.smantana grasa sau frisca
-100 gr zahar tos
-50-100 gr.zahar pudra
-3 linguri de whisky
-100 gr.crema mascarpone
-200-300 gr.zmeura
-frunze de menta
Mod de preparare:
- Porniti cuptorul sa se incalzeasca cam la 220 grade.
- Bateti albusurile spuma pana incep sa devina albicioase dupa care adaugati in prize zaharul pudra.Nu puneti urmatoarea priza de zahar pana nu s-a topit cea dinainte.Bateti bine tot amestecul pana albusurile devin sclipicioase si au o consistenta densa.
- Intre timp reduceti temperatura cuptorului la 110 grade.Puneti din compozitia de albusuri intr-un pos cu dui(fara zimti) si intr-o tava cu hartie de copt faceti mici mingiute de marimi potrivite.
- Dupa ce ati umplut o tava,cu doua lingurite udate in putina apa faceti cate un cuib in fiecare prajiturica.Va vor iesi cam 60 de mini merengues potrivite.Procedati la fel si cu restul compozitiei.
- Dati tava la cuptor pt.o ora,dupa care opriti cuptorul si lasati-le sa se raceasca inauntru.Suprafata lor trebuie sa fie crocanta.
- Intre timp pregatiti crema asa:bateti smantana spuma,adaugati zaharul tossi bateti din nou.Daca folositi frisca nu mai puneti zahar.Eu am folosit smantana pt.ca crema sa nu fie foarte dulce,ci putin acrisoara dupa contactul cu zmeura.
- Separat amestecati mascarpone cu zaharul praf pana acesta se topeste.
- Amestecati apoi cele doua compozitii rezultate,adaugati si whisky,mai omogenizati usor si apoi puneti zmeura.Cu o spatula invaluiti usor si zmeura in crema.
- Puneti cu o lingurita crema in cuiburile prajiturilor DOAR IN MOMENTUL SERVIRII.In asa fel veti profita la maxim de efectul crocant-pufos al acestui desert.
- Decorati cu zmeura si menta si serviti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu