joi, 29 martie 2012

Irish coffee cu caramel

Finalul meniului nu ar fi la fel  de perfect daca nu as servi renumita''irish coffee'',varianta cu caramel.Pfffii, o aroma exploziva puternica si surprizatoare.Peripetiile acestei cafele incep de jos in sus ,unde caramelul ne indulceste intr-un mod sublim,mireasma cafelei si a whisky-ului ne inunda aerul,ca mai apoi o frisca pufoasa  sa ne domoleasca toata aceasta avalansa de arome ispititoare.
*****************
Savurati cu placere,imi veti da dreptate pentru ca si aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor'' organizat de doamna Laura Laurentiu in colaborare cu Bilancia.

                               
Ingrediente(2 portii):
-4-6 linguri de caramel(gata preparat)
-2 lingurite de zahar brun
-300 ml.cafea foarte fierbinte
-40 ml.de whisky irlandez
-100 ml.frisca
-1 plic de capuccino
Pentru decor:
-putin ness
-putina ciocolata

Mod de preparare:
1.Pregatim doua pahare speciale pentru irish cofee(sau de care doriti doar sa fie mai inalte)si puneti pe fundul paharului caramelul.
2..Amestecam zaharul cu cafeaua foarte fierbinte si o punem peste caramel.
3.Adaugam si whisky-ul. 
4.Deasupra punem cu o lingura frisca batuta spuma mai moale si amestecata cu plicul de capuccino.
5.Pudram cu putin ness,decoram cu ciocolata rasa mare si apoi servim.
Pofta mare!!!

Nota:Aroma acestei cafele se poate modifica in functie de preferinte.
De exemplu si cea cu aroma de menta este dementiala.

2 comentarii:

  1. I love Irish Coffee!
    Ai un meniu deosebit!Cand vin in vizita asa ceva vreau sa-mi pregatesti! :*
    Te invit la provocarea acestei luni http://sotiefericita.blogspot.com/2012/04/provocarea-lunii-aprilie-dulce-romanie.html
    :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina cu mare drag iti pregatesc ce meniu iti doresti numai sa vi!
      Eu voi la veni la tine la Provocare:)))
      Pusic.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...