sâmbătă, 24 martie 2012

Sushi Hosomaki sau ''rulouri subtiri''

Ingrediente:


- 250 gr.orez de sushi(se gaseste in comert si in pungulite de 125 gr.)
-1 morcov
- un avocado 
-somon foarte proaspat(sau afumat) 
-2-3 bucati de surimi(sau crabmeat)
-1 morcov
-6-8 foi de nori
-2 linguri otet(daca aveti de orez)
-1/2 lingurita sare 
-4 lingurite zahar fin
-sos de soia 
-pasta wasabi


Mod de preparare:


1.Spalam bine-bine orezul intr-o sita pana ce nu mai iese amidon si apa e limpede.Lasam apoi orezul 30 minute in apa rece,dupa care il clatim (tot foarte bine).Punem orezul intr-o cratita cu apa,acoperim cu un capac si il punem la fiert 20 minute.Il tragem apoi deoparte si il mai lasam sa stea 15 minute,fara sa amestecam,pana se raceaste. Cand s-a mai racorit, punem orezul intr-un castron de sticla sau de plastic(nu metalic).


2.Intre timp pregatim vinegreta de otet cu care trebuie sa aromatizam orezul de sushi.Punem la foc otetul,sarea si zaharul pana se topeste.Lasam solutia de otet sa se racoreasca.Apoi o turnam cu grija peste orez,amestecand usor,obligatoriu cu o lingura de lemn,pana se distribuie uniform.


3.Taiem betisoare morcovul,somonul,avocado curatat de coaja si sambure.


4.Pregatim un vas mare cu apa si cu un pic de otet in care ne vom umezi mainile inainte de a lua orezul.


5.Intindem o foaie de nori pe un servetel de bambus.Ne inmuiem mainile,luam orez si intindem pe foaia de nori uniform,intr-un strat de 2-3 cm grosime(Inmuiem mainile in apa ori de cate ori este nevoie sau ne simtim lipiciosi).Distribuim orezul uniform fara a-l presa pe toata foaia de nori,dar cu grija sa lasam o margine de 3-4 cm. neacoperita.La mijloc adaugam umplutura(nu in exces);eu am umplut o bucata cu fasii de avocado,de somon si morcov,pe care am aplatizat-o putin si i-am dat forma de petala.


si una cu surimi si cu avocado.

6.Dupa ce am pus toate ingredientele,asezam capatul servetului de bambus peste ingrediente si il impaturim, cu o miscare de rulare.In timp ce facem aceasta miscare,indoim capatul foitei de nori in rulou ”inchizand-o” si continuam sa rulam servetelul, apasand usor si egal.După ce am rulat până la capat,apasam partea din fata şi lateralele ruloului cu servetelul pentru a intari ruloul si pentru a crea un tub.


7.Taiem apoi fiecare rulou in bucati cu un cutit obligatoriu foarte bine ascutit.


8.Servim sushi cu sos de soia(ketchup-ul japonez) si pasta wasabi(mustarul japonez).




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...