sâmbătă, 24 martie 2012

Pasteta cu pastrav


Ingrediente:

-1 pachet de aluat foietaj(500gr.)
-3 oua
-500 gr.pastrav(fileurile)
-250 gr.smantana
-100 gr.de paine prajita(fara coaja)
-1 ceapa
-1 lamaie
-3 oua
-500 gr.spanac
-1 catel de usturoi
-sare si piper
-unt
-marar pt.decor

Mod de preparare:

1.Incalzim jumatate din cantitatea de smantana si inmuiem in ea painea prajita,si o lasam sa o absoarba smantana.Taiem apoi painea in cubulete mai mari.

2.Separam un ou si galbenusul il lasam deoparte pt.a unge pasteta.

3.Amestecam painea inmuiata cu ceapa si cu fileurile de pastrav taiate marunt,cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie,coaja de lamaie rasa,sare,piper,doua galbenusuri de ou,restul de smantana si cele trei albusuri batute spuma.

4.Separat calim spanacul in putin unt,impreuna cu usturoiul pisat si cealata jumatate din zeama de lamaie,sare si piper.

5.Din aluatul foietaj lasam o bucatica deoparte pt.a decora pasteta.Cu restul de aluat tapetam o forma de cozonac.

6.Punem jumatate din compozitia de peste,la mijloc asezam ca si un rulou spanacul,apoi aseazam cealalta jumatate de compozitie de peste.

7.Acoperim pasteta cu o bucata de foietaj,decupam din fasia lasata deoparte cateva modele si apoi ungem cu galbenusul de ou ramas amestecat cu putin lapte pasteta.

8.Punem pasteta la cuptor pana devine aurie.
9.Cand este coapta o scoatem din cuptor si o lasam sa se tempereze.

10.O taiem rece si o decoram cu marar si lamaie.

Pofta buna!

Note:Daca doriti puteti sa inlocuiti peste cu orice alt tip de peste. Puteti folosi peste chiar si din conserva cu conditia sa fie stors foarte bine. Ca sa profitati din plin de gustul acestei pastete serviti-o cu paine prajita data cu usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...