-250 gr.branza de vaci
-75 ml.ulei
-200 ml.suc de mere
-500 gr.faina
-1 pachetel praf de copt
-450 gr.mere
-150 gr.nuca
-100 gr.zahar
-50 ml.frisca
-putina scortisoara
-putina sare
-zahar pudra
Mod de preparare:
1.Amestecam intr-un castron branza de vaci cu uleiul,sucul de mere(rezultat de la merele razalite din umlutura)si putina sare.
2.Turnam compozitia peste faina,adaugam praful de copt si amestecam incet pana ne rezulta un aluat omogen.
3.Pt.umplutura razalim merele si le amestecam cu nucile macinate,stafidele,frisca,zaharul si scortisoara.
4.Intindem aluatul o foaie mare si intindem uniform pe toata suprafata umplutura.
5.Taiem cu un cutit triunghiuri si rulam strans fiecare triunghi incepand cu partea lata in forma de cornulet.
6.Asezam cornuletele in tava,le umezim cu putin apa si le dam la cuptor incins cam 20 de minute.
7.Dupa ce s-au copt le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
-75 ml.ulei
-200 ml.suc de mere
-500 gr.faina
-1 pachetel praf de copt
-450 gr.mere
-150 gr.nuca
-100 gr.zahar
-50 ml.frisca
-putina scortisoara
-putina sare
-zahar pudra
Mod de preparare:
1.Amestecam intr-un castron branza de vaci cu uleiul,sucul de mere(rezultat de la merele razalite din umlutura)si putina sare.
2.Turnam compozitia peste faina,adaugam praful de copt si amestecam incet pana ne rezulta un aluat omogen.
3.Pt.umplutura razalim merele si le amestecam cu nucile macinate,stafidele,frisca,zaharul si scortisoara.
4.Intindem aluatul o foaie mare si intindem uniform pe toata suprafata umplutura.
5.Taiem cu un cutit triunghiuri si rulam strans fiecare triunghi incepand cu partea lata in forma de cornulet.
7.Dupa ce s-au copt le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu