sâmbătă, 24 martie 2012

Inimioare colorate

Imi plac deserturile cu branza,sunt tare racoroase.Am mai facut reteta asta sub forma unei tarte intregi ,dar fara jeleu si a fost de-a dreptul divina...are o textura pufoasa si aromata.
Acum ,am facut varianta''indragostita'' a acestei tarte si am pus jeleu rosu deasupra sa fie in ton cu evenimentul ,Valentine's Day.Bune,bune de tot inimioarele!!!
Mi-au iesit 16 bucati.Numarul final(la varianta individula) eu zic ca difera in functie de marimea formelor in care le facem.
Enjoy!
Ingrediente:
Baza:
-100 gr. biscuiti graham
-1/4 lingurita scortisoara
-50 gr.zahar tos
-60 gr.unt
Umplutura:
-450 gr. branza de vaci(eu am folosit branza din magazin,dar nu la cutie,la punga si foarte fina)
-225 gr.zahar tos
-3 oua
-500 gr.smantana
-1 lingurita esenta de vanilie
-colorant albastru,galben ,rosu,verde(optional,cine doreste)
Jeleul de deasupra(optional):
-1 plic tort gelee rosu
-200-250 ml.  de apa sau suc de fructe
-2-4  linguri de zahar(depinde cat de dulce vreti sa fie)

Mod de preparare:
1.Incalzim cuptorul la cea mai inalta treapta si punem in el o tava mare cu apa umpluta pana la jumatate.
2.Intr-un  robot maruntim biscuitii,adaugam scortisoara,cele 50 gr.de zahar ,untul si mixam bine pana ne rezulta un aluat nisipos.Impartim amestecul egal in forma cu inimioare,presam bine cu o lingurita si apoi dam tava la rece pana pregatim crema de branza.
Nota:Daca faceti 12 bucati va v-a ramane putin din acest amestec.

3.Intr-un bol mixam bine branza,adaugam apoi zaharul si mai batem 1 minut.Punem ouale si mai mixam 2 minute pana compozitita devine cremoasa.La sfarsit punem smantana si vanilia continuand mixarea pana totul este omogen.
4.Impartim in 6 parti egale toata compozitia si fiecare o coloram in culori diferite de care doriti(pasul acesta este optional,doar daca doriti ca inimioarele sa fie colorate).

5.Turnam in fiecare inimioara, peste stratul de biscuiti compozitie de branza .Daca faceti 12 forme atunci umpleti formele pana sus.Daca faceti 18,atunci umpleti-le de trei sferturi.Eu am ales varianta din urma,le-am umplut doar de trei sferturi pt.a putea pune deasupra jeleul rosu .
6.Asezam forma cu inimioare in tava cu apa pusa in cuptor la inceput .Daca mai trebuie ,mai completati cu apa pana ajunge la marginea formei cu inimioare.
7.Coacem 25 de minute ,depinde ce marime au formele.Daca faceti o tarta intreaga, atunci ar avea nevoie cam de 45 de minute.Sunt gata de copt cand mijlocul este stabil si ferm , si nu prea moale si lipicios la atingere.Daca stau mai mult la cuptor risca sa faca deasupra o pojghita inestetica maronie .Deci ,eu zic 25-30 de minute daca formele sunt pline,daca sunt umplute o treime atunci 20-25 de minute si daca formele sunt micute cam 15 minute.Cand sunt gata scoatem forma de inimioare din baia de abur  si le lasam sa se raceasca bine .
pana sus.Mai lasam sa se tempereze si sa se inchege jeleul.
Nota:Daca va grabiti si vreti sa se raceasca mai repede inimioarele , puteti sa bagati forma  la congelator pentru o ora si atunci vor iesi foarte usor si in acelasi timp nu vor apuca nici sa se inghete.
8.Cand s-a inchegat si jeleleul,scoatem inimioarele din forme si le servim.Se pot pastra cateva zile sau se pot refrigera pentru cateva luni.
         Pofta iubareata s-aveti!!!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...