sâmbătă, 24 martie 2012

Inghetata de rubarba si ceai verde


Am incercat sa aduc inghetatei de rubarba un''asociat''care sa ii puna in valoare si aroma.Am facut o alegere buna cand am ales ceaiul verde.Aroma lui puternica,dar in acelasi timp discreta,in combinatie cu gustul placut acrisor al rubarbei si al zmeurei au facut ca inghetata sa fie una surprinzatoare.De ce oare?Pt. ca nu poti ghici din prima din ce este facuta.Aroma si gustul dau navala si te induc in eroare,astepti parca un raspuns care sa fie cat de cat aproape de cel propus de tine in gand...ca in final,sa fi departe de adevar:Este inghetata de rubarba si ceai verde!!!Cam acesta a fost ''testul''dat de toti cei care au savurat aceasta inghetata.Sa va spun inca ceva?Nimeni nu a ghicit din ce este,dar toti au placut mixul acesta de arome. Cu siguranta o voi mai repeta,dar cu un alt viitor''asociat''.


Ingrediente:

-500 gr.rubarba
-300 gr zahar
-1/2 pahar de vin alb
-1/2 lamaie
-1 baton de vanilie
-4 galbenusuri
-putin ghimbir
-225 ml.lapte
-225 ml.smantana grasa(35%)
-150gr.zmeura
-1-2 plicuri de ceai verde

Mod de preparare:

1.Curatam bine cozile de rubarba,le spalam si le taiem bucati potrivit de mari.
2.Le punem intr-o cratita cu 100 gr.de zahar,vinul,batonul de vanilie,putin ghimbir razalit,si sucul de la jumatatea de lamaie.Lasam la foc mediu pana scade si devine ca o dulceata.

3.Luam deoparte cratita si pasam bine printr-o sita rubarba(sau chiar cu un blender).

4.Punem intr-o cratita laptele,smantana,plicurile de ceai si alte 100 de gr.de zahar.Lasam sa dea in clocot amestecand din cand in cand.Luam apoi de pe foc si strecuram totul.

5.Batem apoi galbenusurile cu ultimele 100 de grame de zahar pana devin spuma.

6.Turnam apoi peste galbenusuri cam cam 125 ml.din amestecul fierbinte de lapte si smantana si amestecam bine cu un tel.Turnam apoi galbenusurile peste smanatana ramasa si la fel amestecam bine.

7.Adaugam si rubarba si zmeura.Eu am pus si putina zmeura deoarece culoarea inghetatei nu era tocmai roz si am vrut ca zmeura sa ii dea o nuanta placuta rozalie.

8.Amestecam totul bine si turnam incet in masina de inghetata.Daca nu avem masina,turnam totul intr-un vas si dam vasul la congelator.Scoatem vasul si amestecam bine de doua trei ori pt.a deveni inghetata ca o pasta fina.Lasam la congelator peste noapte sau macar 3-4 ore.

9.Cand e gata punem in cosulete de napolitata(gasiti la Kaufland si arata asa) cate un glob de inghetata.

10.Putem servi inghetata cu putin sos deasupra si frunzulite de menta pt.decor.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. mor dupa rabarba, fac un gem delicios din ea...dar la noi inca nu a aparut...dar si cand apare inghetata o fac !!!
    delicios !!! te pup ♥ ♥ ♥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In gradini nu o sa vad rubarba pe la noi,insa in supermarket-uri este cat China,unde vrei.
      Io am in vizor ceva dulce mai deosebit cu rubarba.Incerc si apoi vin cu impresii :-)))
      Astept gemul,il scriu pe lista-de facut- si eu daca zici ca e delicios ,ca n-am facut pana acum(rusinica mie).
      Pup!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...