Blat:
-8 oua
-8 linguri zahar
-5 linguri faina
-4 linguri cacao
-1 lingurita esenta de rom
Crema cappucino:
-400 gr. ciocolata cappucino
-350 ml. frisca lichida
Crema de vanilie:
-500 gr. ciocolata alba
-450 ml. frisca lichida
-1 lingura esenta de vanilie
Sirop:
-200 gr. zahar
-3 linguri praf cappucino
-250 ml. apa
-1 lingurita esenta de vanilie
Glazura:
-200 gr. ciocolata negra
-100 gr. frisca lichida
-50 gr. unt
Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim cremele deoarece trebuie sa stea la rece mai mult timp.Incepem cu crema de cappucino:
1.Punem intr-o cratita ciocolata rupta in bucati mici.Turnam frisca si punem totul la foc mic pana se topeste ciocolata, dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand ciocolata este topita, luam cratita de pe foc si amestecam bine cu un tel pana obtinem o compozitie fina, cremoasa si omogena.
3.Dam totul la rece pentru 3-4 ore.
4.Cand timpul de racire a trecut, scoatem crema si o mixam bine pana are o textura spumoasa, fina si aerata.
*Pentru crema de vanilie:
1.Procedam la fel si la crema de ciocolata.Punem ciocolata cu frisca pe foc si dupa ce am pregatit-o, o dam la rece, o scoatem si o mixam bine pana este spumoasa.
*Acum este momentul sa pregatim blatul:
1.Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la treapta medie.
2.Tapetam cu unt si faina o tava a rotunda cu diametrul de 26 de cm.O punem deoparte.
3.Punem intr-un bol albusurile si in alt bol punem galbenusurile.
4.Frecam bine pana sunt spuma galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar.
5.Separat mixam albusurile cu restul de zahar pana ne rezulta o spuma tare, teapana si stralucitoare.
6.Unim cele doua compozitii , adaugam faina cernuta si amestecata cu cacaua, apoi amestecam usor cu un tel de sus in jos pana toata compozitia este omogena si ingredientele bine incorporate.
7.Turnam totul in tava pregatita anterior si dam la cuptor, la foc mediu, pana blatul este patruns si trece testul scobitorii.
8.Cand este gata copt, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in 3 foi.
9.Le punem deoparte.
*Pregatim acum siropul asa:
1.Punem la dizolvat in putina apa fierbinte praful capuccino, adaugam zaharul, restul de apa fierbinte si punem totul la fiert pentru 5-8 minute.
2.Dupa ce siropul a fiert il luam de pe foc si il lasam sa se raceasca complet.
*Incepem acum sa asamblam tortul:
1.Asezam pe un platou prima foaie de blat.O insiropam si intindem apoi un strat generos de crema de capucino,cam 3/4 din intreaga cantitatea.Restul o vom folosi la imbracatul tortului.
2.Punem cea de-a doua foaie.O insiropam.Intindem acum jumatate din crema de vanilie.Restul o vom folosi la decorat tortului.
3.Punem si ultima foaie, cea de-a treia si o insiropam.
4.Acum ca tortul este gata asamblat il dam la rece pentru cel putin 3 ore.
*Cu 10 minute inainte ca timpul de racire sa expire pregatim glazura asa:
1.Punem intr-o craticioara ciocolata, frisca, untul si le punem pe foc.
2.Lasam sa fiarba la foc mic amestecand constant, dar fara sa dea in fiert, pana cand se formeaza o glazura consistenta, lucioasa si potrivit de groasa.
*Decoram tortul asa:
1.Scoatem tortul de la rece, ii imbracam lateralele si fata cu crema de capuccino, dupa care turnam deasupra glazura in asa fel incat sa se prelinga usor si pe margini.
2.Punem crema de vanilie intr-un pos cu sprit si facem deauspra rondele spritate care sa semene cu niste trandafiri.
3.Cine doreste poate sa mai presare si cateva bombonele.
Arata foarte bine tortul si am sa-l fac si eu ca prea poftesc...
RăspundețiȘtergereSa ai spor Constantina si te astept cu impresii.
ȘtergereMa bucur ca ai trecut pe la mine, te mai astept.Pup!
Cat de frumos este!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona draga!
ȘtergereMa bucur ca iti place.Te pup.
Ce fel de ciocolata ai folosit?
RăspundețiȘtergereBuna Ila.
ȘtergereAm folosit ciocolata Schogetten.
Te mai astept cu drag pe la mine!