Il puteti gasi si voi alaturi de multe alte conserve sanatoase pe site-ul Sun Food, sau puteti sa ii urmariti pe pagina lor de facebook.
Noua ne place tare mult acest ananas, fapt pentru care l-am inclus si intr-o reteta pe care o pregatesc in fiecare an de Paste.Anul acesta am vrut sa le dau putin de lucru si copiilor care m-au ajutat sa duc la bun sfarsit aceste delicioase cornete si am facut aceasta reteta sub forma de morcovi...de fapt, am vrut sa arate ca si niste morcovi:)
Voi nu este neaparat sa le dati aceasta forma.Puteti pur si simplu sa puneti umplutura in centrul cercului format prin intinderea bilutei si sa adunati capetele ca si cum ati strange un saculet la gura.
Sau, puteti doar sa le rulati, sau le puteti da orice alta forma doriti si la final doar sa le pudrati cu zahar praf.
Ramane sa alegeti voi varianta de modelare, important este ca sunt extraodinar de pufoase si delicioase.
Ingrediente:
Aluat:
-3 galbenusuri
-300 gr. faina
-300 gr. unt la temperatura camerei
Umplutura:
-6 albusuri
-300 gr. zahar pudra
-1 cutie de ananas bucati Sun Food
- inca 5 linguri de zahar
-150 gr. nuca de cocos
Sirop (optional):
-3 linguri zahar
-zeama de la conserva de ananas
Mai avem nevoie de:
-faina pentru pudrat suprafata de lucru
-zahar pudra(optional)
Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim aluatul deoarece trebuie sa stea la rece.Procedam asa:
1.Punem intr-un castron toate ingredientele si framantam foarte bine cam 5-8 minute pana ne rezulta un aluat omogen, fin, elastic si nelipicios, cam ca si cel din imagine.
2.Cand aluatul are atributele enumerate, il invelim intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru o ora si jumatate.
3.Dupa acest timp, scoatem pachetul de la rece si il impartim in 40-50 de bilute pe care le mai dam din nou la rece, acoperite cu folie alimentara pana pregatim umplutura.
*Pregatim ananasul caramelizat:
1.Punem intr-o cratita ananasul din conserva bine scurs de zeama.
2.Adaugam cele 5 linguri de zahar si lasam totul la foc mic pana scade lichidul format si ananasul incepe sa se caramelizeze.
3.Cand zeama a scazut, luam cratitia de pe foc si cu ajutorul unui robot maruntim ananasul, dar nu foarte tare, doar cat bucatelele sa fie mai marunte.
4.Punem din nou cratita pe foc si lasam pana scade din nou tot lichidul si ananasul devine sticlos, lipicios si este bine caramelizat.
5.Cand are acest aspect oprim focul si lasam cratita deoparte la racit pana mai incolo cand vom avea nevoie de ea.
*Acum pregatim umplutura si modelam cornetetele asa:
1.Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea stralucitoare si teapana.
2.Incorporam in bezea nuca de cocos, ananasul caramelizat si amestecam lejer cu o spatula .
3.Scoatem bilutele de la rece rece, pudram suprafata de lucru cu putina faina si intindem fiecare biluta pe rand intr-o foaie fooooooarte subtire.Aluatul este elastic si se lucra foarte bine, deci nu va faceti griji pentru aluat, poate fi intins subtire cat o foaie de hartie.
4.Taiem cercul rezultat in doua si intr-un colt fiecarei foite punem cate o lingurita de bezea cu ananas si cocos.
5.Adunam usor marginea fara a presa si rulam pe colt ca si cum a face un cornet de hartie.Procedam la fel cu toate bilutele.
6.Din cateva foi bine intinse, taiem fasii subtiri si asezam la capatul fiecarui cornet format cateva ''frunzulite'' ca sa le zic asa..ca sa arate ca si un morcov cu frunze...pasul acesta este optinal.
7.Asezam cornetele intr-o si dam tava la cuptor la foc potrivit catre iute.Urmarim tot timpul cuptorul sa nu se arda cornetete, foita fiind foarte subtire nu le trebuie mult timp, doar cateva minute...4-5 cel mult .Le lasam la cuptor cat sa fie usor aurii deasupra.Deci, atentie mare cand puneti tava la cuptor va rog sa stati cu ochii pe ea deoarece cornetele se coc foarte repede!
8.Dupa ce sunt gata aurii le scoatem din tava cu ajutorul unei spatule si le lasam sa se tempereze pe un gratar.
*Intre timp pregatim siropul de zahar.
1.Punem zeama de la conserva de ananas Sun Food la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si le lasam sa fiarba la foc pana pana aspectul siropului incepe sa devina vascos, ca si o miere subtiata.
2.Pensulam fiecare cornet cu acest sirop, le asezam pe o tava cu hartie cerata si apoi dam tava la rece pentru 30 minute.Trebuie sa fim foarte rapizi cand glazuram pentru ca siropul sa nu se ingroase fapt pentru care in timpul glazurarii incercati ca siropul sa fie in permanenat cald ca sa nu se zahariseasca.Daca se raceste si incepe sa devina mai gros asezati-l din nou putin pe foc ca sa se mai inmoaie putin.
3.Cand am terminat de ''dichisit'' cornetele si le-am scos de la rece, le asezam pe o tava si sunt gata de servit.
Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereLa fel va doresc!