O gustare de senzatie...aspectuos si satios!
Enjoy!
Ingrediente:
-200 gr.cus-cus
-100 gr.sunca
-150 gr. cascaval
-150 gr. mozzarella
-1 dovlecel mai subtire
-150 gr. spanac
-8 bucati de mozzarella bilute
-2 catei de usturoi
-1 ou
-1 ceapa rosie
-ulei de masline
-sare si piper
-cimbru,busuioc
-rosii cheryy pentru decor
Mod de preparare:
1.Punem intr-o tigaie putin ulei si adaugam sunca taiata in cubulete marunte.O prajim bine, apoi o scoatem pe o farfurie.
2.In uleiul ramas punem cateii de usturoi zdrobiti, un fir de cimbru, unul de busuic si apoi punem spanacul spalat si scurs bine de apa.Sotam bine 1-3 minute apoi luam tigaia de pe foc.
3.Punem spanacul si sunca prajita intr-un castron, adaugam oul, mozzarella rasa,sare si piper dupa gust si amestecam bine.
4.Pe o tigaie grill punem la prajit dovlecelul spalat si taiat rondele foarte fine.Il condimentam cu sare si piper si apoi il scoatem pe un servet de hartie.Il punem deoparte.
5.Intr-o alta tigaie punem putin ulei de masline si adaugam ceapa taiata marunt.Calim ceapa pana devine stravezie, apoi adaugam cus-cus-ul si il calim si pe el pana devin usor sticlos.
6.Punem sare si piper, turnam doua cani de apa, amestecam usor si il lasam sa fiaba inabusit pana scade lichidul.Acum cus-cus-ul ar trebui sa fie aproape patruns.
7.Il luam de pe foc si punem cascavalul ras.Amestecam energic pana branza se topeste si incepe sa faca fire lungi.
8.Punem in forme de tarte cam de trei sferturi cus-cus si presam usor.Punem apoi un rand de compozitie de spanac si sunca, apoi umplem forma de tarta cu cus-cus.
9.Asezam deasupra in forma rotunda felii de dovlecel si in mijlocul lor punem cate o biluta de mozzarella.
10.Asezam formele intr-o tava si dam tava la cuptor, la foc iute pana se rumenesc bine deasupra.
11.Cand le scoatem le lasam sa se tempereze putin, le rastunam pe o farufie, le decoram cu cimbru si busuioc proaspat si le servim simple sau cu smantana.
Arata tare bine
RăspundețiȘtergereMultumesc!!!
ȘtergereSa ma treci pe la mine!
Pup!