Ne-a placut mult aceasta combinatie.Abia astept sa o pregatesc din nou:)
Sper sa va placa si voua!
Ingrediente:Foile de blat:
-5 oua
-1 cana faina
-1 cana zahar
-1/4 cana ulei
-1 lingurita praf de copt
-1/2 cana nuca de cocos
-1/2 cana mac intreg
-1 lingura cacao neagra
Crema de lapte:
-750 ml. lapte
-200 gr. zahar
-100 gr. faina
-20 gr. amidon de porumb
-150 ml. frisca lichida indulcita
Mai avem nevoie de:
-250 ml. frisca lichida
-mac pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
*Foile de blat:
1.Pregatim o tava de aprox. 20/30 pe care o tapetam cu hartie de copt.
2.Intr-un castron punem albusurile si le batem bine spuma.
3.Adaugam treptat, lingura cu lingura, zaharul si continuam mixarea pana acesta se topeste si bezeaua devine tare si sticloasa.
4.Incorporam apoi pe rand galbenusurile unul cate unul mixand usor dupa fiecare, pana la omogenizarea completa.
5.Apoi, pe rand turnam in linie fina uleiul si reducem viteza de mixare la minim.
6.Cand am terminat de incorporat tot uleiul turnam tot asa, treptat, in prize mici, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
7.Impartim compozitia rezultata in 3 parti egale.
8.Intr-o parte vom pune macul, in alta parte nuca de cocos si si in a treia vom pune cacaua.Din aceste compozitii trebuie sa coacem 3 foi de blat.
9.In tava tapetata cu hartie de copt turnam linii alternative din fiecare compozitie; o linie de cocos, una de mac, una de cacao...apoi din nou una de mac, una de cocos si una de cacaua.Daca doriti puteti amesteca cu o scobitoare si in asa fel prajitura v-a avea un aspect marmorat.
Procedam la fel si pentru cele 2 foi de blat.
10.Dam tava la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru 25-30 de minute.Cand foaia este rumena, o rasturnam pe o plaseta pe care am presarat putin amidon alimentar.
*Lasam la racit foile si pana se racesc pregatim crema de lapte:
1.Intr-o cratita mai mare punem zaharul, faina si amidonul.Amestecam aceste ingrediente usor, dupa care punem laptele si continuam sa amestecam pentru a evita sa se faca cocoloase.
2.Punem apoi cratita pe foc mic si lasam sa fiarba pana crema se ingroasa.Procesul dureaza undeva la 10 minute, timp in care mai amestecam din cand in cand.
3.Oprim focul, acoperim cratita cu o folie alimentara pentru a nu face pojghita si lasam crema sa se raceasca complet.
4.Cat timp se raceste crema, mixam foarte bine frisca pana este spuma.
5.Adaugam treptat cate putin din crema de lapte rece la frisca si continuam mixarea pana obtinem o crema pufoasa.
*Acum asamblam prajitura:
1.Pe o planseta pudrata cu putin amidon alimentar punem o foaie de blat.
2.Alta foaie (a doua) o rupem si o punem in crema in bucati mai mari.Amestecam lejer si nu foarte mult cu o spatula.Amestecam doar atat cat foaia sa fie bine invaluita de crema.
3.Ungem foaia de pe plaseta cu aceasta crema si apoi punem deasupra foaia de blat ramasa.
4.Presam cu mana foarte usor deoarece foile sunt foarte fragede, dupa care ungem totul deasupra cu un strat generos de frisca batuta spuma.
5.Presaram mac macinat si dam prajitura la rece pana in momentul servirii cand o vom taia in cubulete, sau fiecare cum doreste.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu