O prajitura aromata perfecta si racoritoare!
Enjoy!
Foi:
-2 oua
-7 linguri de ulei
-7 linguri de zahar
-7 linguri de lapte
-1/2 lingurita de amoniu
-faina cat cuprinde
Crema:
-1 litru de lapte
-3 plicuri budinca de frisca
-2oo gr. nuca de cocos
-150 gr. zahar
-400 ml. frisca
Esenta de cocos:
-100 gr. nuca de cocos
-50-70 ml. de apa
-50 gr. zahar
Mai avem nevoie de:
-300 gr. visine fara samburi congelate si bine scurse de zeama
-100 gr. zahar
-2 lingurite de coniac
Decor:
-nuca de cocos
-visine intregi
Mod de preparare:
*Pregatim foile asa:
1.Punem putin faina pe fundul unui castron si apoi adaugam restul ingredientelor.
2.Invartim lejer cu o lingura pana ingredientele incep sa se combine si se formeaza o pasta groasa.
3.Cand amestecul este prea gros ca sa il mai invartim, scoatem lingura si incepem sa framantam cu mana adaugand incet si pe rand cate putina faina pana obtinem o consistenta a aluatului potrivit de moale.
4.Cand am terminat de framantat bine aluatul, il impartim in 4 bucati egale.
5.Intindem pe dosul unei tavi unsa lejer cu ulei cate o foaie pe rand.
6.Dam fiecare foaie la cuptor, la foc iute pana se rumeste frumos si este aurie.Atentie!... sa urmariti constant cuptorul pentru ca se rumenesc foarte repede.Cand am terminat de copt foile le punem deoparte si le lasam sa se raceasca.
*Acum incepem sa pregatim esenta de cocos.Procedam asa:
1.Punem intr-o craticioara apa, zaharul si nuca de cocos.
2.Lasam sa fiarba la foc mic pana lichidul scade putin si incepe sa devina mai grosut.
3.In acest moment strecuram totul printr-o sita fina.Nuca de cocos o punem deoparte.
*Pregatim crema de cocos asa:
1.Punem laptele intr-o cratita, adaugam esenta de cocos, cocosul uscat si cel pe care l-am fiert in esenta.Lasam sa fiarba totul la foc mic pentru aproximativ 15 minute.
2.Cand timpul a trecut, adaugam budinca amestecata cu zaharul si putin lapte rece.
3.Invartim bine cu un tel pana totul se ingroasa, dupa care tragem cratita deoparte si lasa crema sa se racesca complet.
4.Cand este rece amestecam totul cu frisca batuta spuma.Impartim compozitia in trei parti si ne lasam putin deoparte pentru a unge foaia de deasupra.
*Pregatim visinele asa:
1.Intr-un castron amestecam visinele cu zaharul si coniacul.
2.Jumatate din cantitatea de visine o tocam foarte marunt cu un cutit bine ascutit, iar ce-a de-a doua jumatate o tocam mai mare.
3.Amestecam totul impreuna foarte bine, dupa care impartim compozitia in 3.
*Asamblare:
1.Ungem fiecare foaie cu cate o portie de visine apoi punem un strat generos de crema de cocos.
2.La fel procedam cu restul foilor.
3.Deasupra ungem un strat fin de crema si presaram deasupra nuca de cocos.
4.Decoram cu visine intregi.
Pofta mare tuturor!
Mama miaaaaa cum arata si ce mult imi plac visinele.
RăspundețiȘtergere:)Si mie imi plac tare mult!
ȘtergereTe pup Clau draga!
Vaiiiiiii Doamne! Arata exceptional si cred ca gustul e pe masura aspectului!
RăspundețiȘtergereSa aveti sarbatori frumoase si cu liniste in suflet! Doamne ajuta!
Multumesc!Ma bucur ca va place!
ȘtergereSarbatori frumoase si voua!Puuup!
Wow!Fantastic arata.Felicitari!
RăspundețiȘtergere