miercuri, 22 aprilie 2015

Chesseburgers la tava

Porumbul dulce de la Sun Food este dulce, satios si delicios.
Nu puteam sa las tava mea de chesseburgers fara acest ingredient care sa ii dea si mai multa savoare.
Aceasta conserva, plus multe alte produse delicioase si sanatoase le gasiti pe pagina de facebook Sun Food, sau pe site-ul Sun Food.ro.
Enjoy!

Ingrediente:
Chifle:
-450 gr. faina
-1 ou
-15 gr.drojdie verde
-150 ml.apa
-50 ml.lapte
-2 linguri de unt topit
-1/2 lingurita de sare
-1 lingurita de zahar
Burgeri:
-250 gr. carne de porc
-200 gr. piept de pui
-40 ml. lapte
-2 felii de paine tare
-1 ceapa
-3 oua
-2 lingurite de patrunjel tocat
-1/2 lingurita sare
-1/4 lingurita piper
-pesmet
Mai avem nevoie pentru chesseburgers de:
-2 castraveti murati mari si mai grosi
-3 bucati mari de gogosari murati
-150 gr. cascaval
Pentru uns avem nevoie de: 
-1 ou
-2 linguri de ketchup
-susan
Pentru umplutura din mijlocul tavii avem nevoie de:
-400 gr. cartofi
-3 oua
-1/2 cutie de porumb Sun Food
-1/2 legatura de verdeata tocata
-1 lingura de smantana
-1 lingura de faina
-150 gr. cascaval ras
-sare si piper
Pentru servit avem...optional...nevoie de:
-mustar
-ketchup dulce, sau picant

Mod de preparare:
*Chifle:
1.Punem laptele caldut intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul, drojdia si amestecam usor cu o lingura pana pana totul se dizolva.
2.Intr-un bol mai mare punem faina, oul, laptele cu drojdia, putin din apa si incepem sa amestecam usor cu o lingura.
3.Cand aluatul incepe sa devina mai ferm, punem lingura deoparte si incepem sa framantam cu mana.Adaugam pe rand putina apa pana amestecul are o consistenta potrivit de moale, elastica si este usor nelipicios.
Nota:S-ar putea sa fie nevoie sa folosim toata apa, sau poate nu ne va trebui toata.Ideea este doar sa o adaugam pe rand si sa framantam bine dupa aceea.
4.Cand aluatul are consistenta specificata, acoperim vasul cu o folie de plastic si il punem la dospit pentru 30-40 de minute intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

*Intre timp pregatim burgerii:
1.Punem painea intr-un vas cu laptele caldut.Painea va incepe sa absoarba laptele si cand s-a inmuiat toata o maruntim foarte bine cu o lingura.O punem deoparte.
2.Pieptul de pui il taiem in cubulete marunte si carnea de porc o tocam cat mai  marunt.
3.Ceapa o tocam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei de masline.O calim usor, dupa care adaugam pieptul de pui cubulete si carnea de porc.Condimentam cu sare, piper si lasam tigaia pe foc pana si carnea este usor rumenita.
4.Cand este gata, luam de pe foc, lasam sa se tempereze si rasturnam continutul intr-un robot de bucatarie.Maruntim totul foarte bine.
5.Intr-un caston mai mare, punem carnea calita, ouale, painea inmuiata in lapte, verdeata, sare, piper dupa gust si incepem sa amestecam totul foarte bine.Daca vi se pare amestecul prea moale, puteti sa adaugati putin pesmet pana acesta este mai dens.Dam castronul la rece pentru 30 de minute.
6.Cand il scoatem, rasturnam compozitia pe o hartie cerata mai mare.Mai punem o hartie cerata deasupra amestecului si cu o tava, sau cu o tigaie, aplatizam totul bine pana ajungem la o grosime uniforma de 1.5 cm.
7.Indepartam hartia de deasupra si cu un cerc cu diametrul de 5-6 cm. taiem rondele.
8.Punem rondelele la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si le rumenim bine pe ambele parti.
9.Cand sunt gata le scoatem pe un servet de bucatarie si le punem deoparte.

*Acum ne pregatim sa modelam chiflele chesseburgers:
1.Cand aluatul si-a dublat volumul, il rasturnam pe o suprafata pudrata cu faina.
2.Il presam usor cu degetele si forma dreptunghiulara si il taiem cu un cutit in patratele potrivit de mari.

3.Din fiecare patratel modelam cate o biluta cam de marimea unei mingi de ping pong.
Nota:Chiar daca patratele nu sunt taiate la fix, ele sunt doar orientative, vom incerca pe cat posibil ca bilutele sa fie cat de cat egale.Asta inseamna ca punem lua sau adauga cate putin aluat la cate o bila ca sa fie cat de cat de o forma.
4.Lasam bilute acoperite cu o folie de plastic la dosit cam 15 minute.

*Intre timp pregatim umplutura chesseburgerilor si cea din mijlocul tavii.
1..Cat timp stau bilutele la dospit feliem in rondele castravetii, taiem in fasii gogosarii si taiem felii de cascaval cam de marimea burgerilor si dam pe razatoarea mare cascavalul.
2.Curatam cartofii de coaja, ii taiem in bete egale cam de 1/1 cm. si ii punem la prajit in ulei pana acestia sunt aurii.Ii scoatem pe un servet de hartie si ii presaram cu putina sare.

3.Intr-un castronel batem bine ouale cu verdeata tocata, 100 gr. din cascavalul ras, porumbul bine scurs, faina, smantana si condimentam dupa gust cu sare si piper.

4.Restul de 50 gr. cascaval il lasam deoparte vom avea nevoie de el pentru a presara pe deasupra.

*Cand am terminat toate acestea si bilutele au dospit vom incepe sa le umplem.Procedam asa:
1.Luam cate o biluta si o aplatizam usor cu degetele pe masa pudrata cu faina.
2.Asezam in mijloc o fasie de gogosar, apoi una de castravete, una de cascaval si il cele din urma cate un burger.

3.Sigilam bine totul si rotim usor intre palme pana avem o bila mare rotunda si neteda.

4.Cand le-am terminat de modelat pe toate le lasam sa stea la dospit acoperite cu cu folie alimentara cam 20 de minute.

*Asamblam acum toata tava:
1.Acum ca au dospit si chiflele, luam o tava (a mea a avut forma ovala) si o ungem cu putin ulei.
2.Batem intr-un castronel oul cu cele 2 linguri de ketchup si pensulam bine pe toate partile fiecare chifla in parte.
3.Dupa ce am terminat le asezam pe rand in tava, de jur imprejur.
4.Presaram deasupra susan peste toate chiflele.

5.In mijlocul tavii asezam cartofii prajiti si deasupra lor turnam amestecul pentru umplutura.Presaram  peste umplutura si restul de cascaval.

6.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 50 de minute.Cand chiflele chesseburgers vor fi gata de copt vor avea o culoare si o mireasma minunata.
7.Scoatem tava din cuptor si servim chiflele chesseburgers si umplutura calde alaturi de mustar sau ketchup.
Sunt divine!
Pofta mare va doresc!





9 comentarii:

  1. Ce bunatate! Mereu ma uimesti cu inovatiile tale delicioase, iar pozele sunt senzationale. Felicitari! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Cristina, ma bucur ca iti plac:)
      Te astept oricadn cu mare drag!
      Pup!

      Ștergere
  2. Angi ....arata asa de bine si o sa -mi fac timp sa incerc desi ia ceva timp,cred caq mjerita .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Constantina nu dureaza foarte mult daca ti le pregatesti toate din timp, eu zic ca merge chiar repede.
      Sa ai spor si sper sa va placa.
      Pup cu drag!

      Ștergere
  3. Vai de mine si de mine ce minunat a iesit totul! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dar parca mai am cuvinre sa comentez ? Inghit in sec doar citind reteta.....
    Musat trebuie incercata reteta cu minunatia asta care arata intr-un mare fel !
    Felicitari, te tzuc Angi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Curcubeu pe cerul gurii , m-ai dat gata

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...