Aluat:
-360 gr. faina
-250 gr. zahar
-240 ml.lapte
-2 linguri crema de branza
-2 oua
-60 gr. unt
-150 gr.afine
- 1 praf de copt
-o piscatura de sare
-1 lingurita extract de vanilie
-1/2 lingurita esenta de lavanda
-1/4 lingurita nucsoara macinata
-1 lingurita ghimbir cristalizat maruntit
-2 lingurite coaja de lamaie
-zeama de la o lamaie
-1 varf de cutit
- un varf de cutit flori de lavanda
Topping crocant:
- 2 linguri de faina
-2 linguri de unt
-6 linguri de zahar brun
-1/2 pulbere de lavada
Crema fina cu afine:
-150 gr. afine
- 200 gr. zahar
-1/2 lingurita coaja de lamaie
-1 lingurita zeama de lamaie
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-200 gr.crema de branza
-200 ml.frisca
Mod de preparare:
*Pentru inceput pregatim topping-ul crocant.
Amestecam toate ingredientele intr-un castronel pana ne rezulta un aluat foarte sfarimicios.Il pastram la rece pana pregatim si aluatul pentru cupcakes.
*Aluat:
1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie.
2.Pregatim doua tavi de briose si hartii cerate.In lipsa hartiilor cerate ungem cu unt formele de briose si le dam la rece.
3..Punem intr-un bol untul, zaharul si mixam pana devine pufos si aerat.
4.Adaugam apoi ouale, crema de branza si mixam din nou pana la incorporarea completa.
5.Punem si extractul de vanilie, esenta de lavanda, zeama de lamaie, coaja de lamaie, laptele si amestecam din nou .
6.In alt castron punem toate ingredientele uscate:faina, sarea, praful de copt, pulberea si florile de lavanda si nucsoara.Amestecam lejer cu o lingura.
7.Apoi, pe rand, in prize, adaugam amestecul de faina, la cel umed.Adaugam si afinele tavalite prin faina si bucatelele de ghimbir caramelizat si omogenizam usor cu o spatula.
8.Punem cate o lingura de aluat in hartiile de briose si presaram deasupra fiecaruia putin din topping-ul crocant.
9.Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana cupcakes-urile sunt aurii si trec testul scobitorii.
10.Cand sunt gata le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca pe un gratar.
*Pregatim acum crema fina cu afine;
1.Punem intr-o craticioara afinele impreuna cu zaharul, coaja si zeama de lamaie pe foc si lasam sa fiarba la foc mic cam 15 minute, sau pana lichidul scade si ne rezulta un sos gros si lipicios, cu aspect de jeleu.
2.Cand are acest aspect, luam cratita de pe foc si strecuram fructele.
3.Seaparat, intr-un vas punem branza si o mixam impreuna cu zaharul pana este pufoasa.
4.Adaugam peste branza lichidul concentrat de afine, frisca batuta spuma, esenta de vanilie si amestecam lejer cu o spatula.Acum crema va avea o culoare foarte frumoasa si va fi pufoasa si catifelata.
*Incepem asamblarea buchetului.Procedam asa:
1.Pe o vaza asezam o bila din polistiren si apoi de jur imprejur intepam cate o scobitoare(sau o frigaruie ) si infigem in ea cate o briosa.
2.Cu un pos punem deasupra crema fina de afina fiecare cum doreste, in cazul meu in forma circulara.
3.Cand am terminat de ornat toate cupcakes-urile, decoram buchetul final cu cateva crengute de lavanda.Atat a fost...rezultatul final este superb si delicios.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu