Mi-ar placea sa am o camara fooooarte mare in care sa imi pot pune pentru iarna o multime de bunatati facute de mine si care sa astepte doar momentul potrivit ca sa fie servite.Am una,e suficient de mare,dar la cate idei imi tot vin,parca tot nu ajunge sa-mi incapa toate borcanele.Asa ca,mai pun si la frigider:-)
De exemplu,aceasta reteta cere sa fie pastrata la frigider unde va rezista si luni intregi.Cu timpul o voi folosi la o gramada de preparate,le va da un gust grozav.
Uleiul care conserva usturoiul are si el un rol in toata povestea asta,nici vorba sa-l arunc...il voi folosi pentru gatit sau ca parte componenta a unui dressing.Este gustos si aromat merge de minune in salate,la ciupercute sotate,la ciorbe sau in orice alt preparat care necesita o tenta de usturoi.
De exemplu,aceasta reteta cere sa fie pastrata la frigider unde va rezista si luni intregi.Cu timpul o voi folosi la o gramada de preparate,le va da un gust grozav.
Uleiul care conserva usturoiul are si el un rol in toata povestea asta,nici vorba sa-l arunc...il voi folosi pentru gatit sau ca parte componenta a unui dressing.Este gustos si aromat merge de minune in salate,la ciupercute sotate,la ciorbe sau in orice alt preparat care necesita o tenta de usturoi.
Asadar,pentru ca-mi convine sa am la indemana tot timpul usturoi si un ulei aromat ,de fiecare data cand am timp liber, pun cate unul sau mai multe borcane potrivit de mari care ma tin o perioada lunga de timp si care ma scutesc de timp in plus la gatit...nu mai trebuie sa stau sa curat usturoi....ce comoda sunt nu-i asa:-)???
Reteta acestui usturoi conservat nu-i complicata tare,din contra este foarte simpla si practica.Ce vreau eu de fapt sa punctez este ideea de a-l pregati.
Curaj...pregatiti si voi,ingredientele sunt cele mai la indemana si e rapid de preparat:-)
Enjoy!
Enjoy!
*Pentru un borcan aveam nevoie de:
Ingrediente:-2 caciulii de usturoi
-ulei de masline,de porumb,de nuci,de dovleac,de in ..etc...de care vreti.Io am ales anu'asta ulei de porumb pentru ca ma da pe spate culoare lui faina si aurie:-)))
-1 crenguta de cimbru
Mod de preparare:
- Separam cateii de usturoi de pe caciulie fara sa ii curatam.
- Ii punem intr-o craticioara cu apa si ii lasam sa fiarba 3-4 minute.
- Aruncam apa,apoi punem alta proaspata si ii mai punem pe foc sa fiarba alte 3-4 minute.
- Repetam inca odata la fel.
- Strecuram apoi apa,ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam...de fapt aproape ca se vor curata singuri:-)))
- Asezam cateii de usturoi in borcan,punem crenguta de cimbru,nici macar nu conteaza pe care parte:-))) si turnam deasupra uleiul pentru care am optat(in cazul meu de porumb).
- Sigilam borcanul si il pastram la frigider.
Pofta buna la bucate s-aveti!
super frumos sorin
RăspundețiȘtergereMersi Sorin!
ȘtergereBuna,vreau sa va intreb,daca borcanele se sterilizeaza,sa le pun in camara,nu in frigider.Multumesc.
RăspundețiȘtergere