Nu stiu daca reusesc sa redau in cuvinte cat de bine mirosea in casa cand am facut gemul asta de caise;Doamne... ma imbata aroma lui,dar eu am continuat sa fiu lucida:-))...trebuia sa-l duc la bun sfarsit pentru ca tare mult imi place:-)).Insist sa-l vad pe rafturi in camara,culoarea lui ma fascineaza...este atat de frumoasa!!
Sunt sigura ca toti ati facut varianta voastra de gem sau dulceata de caise,la fel o am si eu pe a mea,dar anu' asta,gemul meu de caise a capatat arome grozave care au adus un plus de finete si au completat intreg ansamblu:gust,culoare si aroma...per total,gemul perfect pentru mine.
Enjoy!
Ingrediente:
-5 kg.de caise bine coapte
-3 kg.de zahar
-1 lingurita pudra de vanilie
-1 baton de scortisoara
-coaja de la o lamaie si de la o portocala
-2-3 cuisoare
-1 lingurita de ghimbir razalit
-2-3 fire de menta
-3 pastile de aspirina
Mod de preparare:
- Spalam bine caisele si le curatam de samburi.
- Le punem intr-un castron,adaugam jumatate din cantitatea de zahar,coaja rasa de la lamaie si de la portocala,batonul de scortisoara,pudra de vanilie,cuisoarele,menta si ghimbirul.Amestecam totul bine.
- Acoperim vasul cu o folie alimentara si il dam la rece pana doua zi,cand luam caisele din vas si le macinam cu un robot.Pasta obtinuta o punem intr-o cratita mai mare si deasupra turnam si lichidul care s-a format in castronul in care au stat la macerat.
- Punem pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul si gemul incepe sa se ingroase.Atunci punem si cea de-a doua jumatea de zahar si continuam fierberea pana gemul scade si incepe din nou sa se ingroase.Atunci facem proba inchegarii :punem o lingurita de gem pe o farfurioara si o dam la rece.Daca se incheaga,gemul este gata.Indepartam tijele de menta si batonul de scortisoara, dupa care punem aspirina sfarmata.Mai fierbem 2-3 minute si apoi oprim focul.
- Turnam gemul in borcane sterilizate,le capsam bine,le punem intr-un vas,turnam apa pana ajunge la gura borcanelor si le sterilizam pentru 30 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.Dupa ce au fiert,oprim focul si lasam borcanele sa se racesca in apa in care au fiert.
- Cand sunt reci le scoatem si le punem la pastrat la loc rece.
Gemul de caise cu arome grozave este gata:-))
Pofta si spor s-aveti!!!
Super prezentare!!! Ador gemul de caise!
RăspundețiȘtergereMersi Cristina!
ȘtergereAvem gusturi comune:-)
Te pup.
Prezentare excelennta pentru un gem minunat si vital in orice camara. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri.
ȘtergereWeekend frumos va doresc!
Cu stima:-)
GENIALE fotografiile! :* :*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti plac,ma straduiesc si io cum pot:-)))
ȘtergerePupic.
Wow dar ce poze ai pus aici, superbe ce mai!!! M-au fermecat in totalitate, nici n-am putut citi reteta :P Gemul de caise e preferatul meu, iar al tau imi lasa gura apa ;) Pupicei!
RăspundețiȘtergereMersi Poliana.Si mie imi place gemul de caise tare mult:-)
ȘtergereTe pup si eu.
omg!!!! This is heaven!!!
RăspundețiȘtergereImi vine sa musc din monitor, nu alta :)))
Andra te pup cu drag,ma bucur ca-ti place!!!
ȘtergereWowwwww !!! Asta e preferatul meu , iar prezentarea mi-o place tare mult !! BrAVOOO !!!
RăspundețiȘtergereE cel mai bun,asa-i?
ȘtergereMa bucur ca-ti place prezentarea:-)
Te pup!
Minunat! Minunat!
RăspundețiȘtergereGemul de caise e preferatul meu.