Pot sa zic ca dulceata asta este una dintre favoritele mele,e asa de buna,de fina si de selecta!!!In plus culoarea ma fascineaza.Ce sa mai zic?per total...bunatate la borcan!!
Ingrediente:-1.5 kg.de afine
-500 gr.zahar alb
-250 gr.zahar brun
-1 baton de scortisoara
-4 cuisoare
Mod de preparare:
- Intr-un vas punem afinele cu zaharul sa stea cam 2 ore.
- Dupa acest timp punem afinele la foc intr-o cratita si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora pana incep sa-si lase zeama.
- Cand incep sa fiarba,luam cratita de pe foc si strecuram bine afinele,dar fara sa le presam.
- Punem sucul rezultat in cratita pe foc impreuna cu scortisoara si cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic cam 25-30 de minute pana sucul scade si incepe sa se ingroase.Cat timp fierbe spumam de cate ori este nevoie.
- Dupa acest timp indepartam batonul de scortisoara si daca mai gasim cuisoarele:-)))apoi punem afinele si lasam sa mai fiarba impreuna in 10 minute.
- Turnam dulceata in borcane curate si sterilizate,le capsam ,le intoarcem cu capul in jos si le punem intre paturi pana se racesc.
- Le punem apoi la pastrat in camara.
Vai,ce bunatate aici la tine.Fug repede sa aduc o felie de paine.
RăspundețiȘtergerePupici!
Adu mai multe...e buna tare!!!!
ȘtergerePup si io:-)
Este preferata mea !!!Nici nu concep sa vina iarna si sa nu am dulceata in camara....
RăspundețiȘtergereAi nota maxima de la mine, pentru minunatele poze !
Bravo tie !
Te tzuc....
Si mie imi place tare mult!
ȘtergereMersi pentru aprecieri:-)
Te pup!
Ce culoare frumoasa! Prezentarea de nota 10!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela!
ȘtergerePupic:-)
Draga mea Angi, ma bucur nespus ca te-am gasit (regasit:))!!!!!
RăspundețiȘtergereAdor blogul tau, retetele, pozele , prezentarea , toooot ce ai tu aici, iar despre aceasta dulceata delicioasa.....mmmmmmm, o ador!
Te puuuuup si te imbratisez cu drag!
Mersi tare mult pentru toate cuvintele frumoase Miha!
ȘtergereO sa ne vedem mai des si o sa salivam la fiecare postrae delicioasa!
Te pup cu mare drag!