Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios.O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adultii:-))) care sunt maaari amatori de ciocolata.
Pozele exprima cam putin din tot ce ne da dulceata asta...mare pacat :-( caci as vrea sa va conving cu adevarat ca este exceptional de buna.
Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba si la mai incolo.. pofta ciocolatoasa:-))))
Enjoy!
Ingrediente:-1 kg. de pere
-0.300 gr. mere
-700 gr. de zahar
-zeama si coaja de la o lamaie
-zeama si coaja de la o portocala
-1 baton de scortisoara
-1 baton de vanilie
-250 gr. ciocolata neagra(72% continut de cacao)
Mod de preparare:
- Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine.
- Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara.Amestecam usor.
- Punem cratita pe foc si lasam sa dea in clocot 5 minute dupa care luam de pe foc.
- Adaugam ciocolata si amestecam pana totul se combina bine.Lasam amestecul sa se raceasca si apoi punem cratita acoperita cu o folie alimentara la rece peste noapte.
- A doua zi indepartam folia si punem din nou cratita pe foc.Lasam sa fiarba amestecul la foc mic cam 40-50 de minute amestecand din cand in cand.Facem proba inchegarii si daca dulceata se incheaga bine este gata.
- Dupa acest timp luam dulceata de pe foc o turnam fierbinte in borcane,le inchidem si apoi le punem la sterilizat intr-un vas in care punem apa pana ajunge la gura borcanelor si lasam sa fiarba 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si apoi le depozitam in frigider unde pot sta pana la doua luni.
- Atat a fost:-)!
S-aveti pofta!!
Felicitari pntru blog si mai ales pentru fotografii! Am o intrebare legata de aceasta reteta. Cat tin borcanele cu acest tip de dulceata? Ma refer la termenul de valabilitate. Trebuie consumate foarte repede sau merg tinute mai mult timp in camara?
RăspundețiȘtergereBuna Mihaela,Multumesc frumos pentru aprecieri,sunt onorata:-)
ȘtergereEu acum am facut prima data aceasta dulceata.De ce?Pentru ca sora mea mi-a adus din Franta un borcan si m-a dat pe spate de buna ce a fost.Am zis ca vreau sa fac si eu si prima intrebare pe care i-am pus-o a fost exact ca si a ta:daca sta pe iarna?
Dulceata ei de fructe cu ciocolata care mi-a adus-o a facut-o dintr-o carte in care sunt prezentate o multime de bunatati printre care si asta cu ciocolata.Pentru ca nu se''impaca''prea bine continutul de zahar cu cel de grasime,dulceata nu sta pe iarna,este mai mult o delicatesa care poate fi oferita ca si dar,in borcanele mici ambalate frumos,servita cu ocazii mai speciale sau,pur si simplu pentru deliciul meselor de zi cu zi.Se pastreaza la frigider,pana la doua luni...daca apuca:-))
Cu toate astea,merita facuta...este o combinatie de vis!
Multumesc de vizita si daca mai ai intrebari sunt aici si iti raspund cu mare drag.
O seara faina sa ai!Pup.
Uite ceva la care nici cu gandul nu gandeam... Sunt tare curioasa de gust! Pup
RăspundețiȘtergereCristina mie-mi place muuult de tot.Astept impresii si de la tine:-)
ȘtergerePup si eu!
vaaaai doamnaaaa vrei sa ma ucizi? pai nu-ti mai ajunge gemul intr-o parte si cioco in alta? acu le mai si combini? Gata eu am sucombat aici uitandu-ma la pozele astea!
RăspundețiȘtergerePupi.
Ooo Brandu' cum sa te ucid???...de unde mai iau eu o prietena ca tine,haaaa?Vroiam doar sa-ti fac pofta:-)))
ȘtergereTe pup cu drag,mi-era dor de tine!!!
Daca este vorba de ciocolata,atunci este foarte bine.Pup si simplu o ador.
RăspundețiȘtergereAtunci suntem doua:-)))
ȘtergereTe puup.
Foarte interesanta dulceata ta! Si imi place ca ai lasat fructele bucati mari, sa se simta. Foarte buna! Nu am mai intalnit combinatia asta pana acum (multe n-am mai intalnit eu!).
RăspundețiȘtergereBuna Gabriela:-)
ȘtergereNici eu nu am intalnit multe,dar avem tot timpul de acum inainte...ce zici?
Asta e o dulceata care ma bucur ca mi-a iesit in cale si ca mi-a incantat gustul,este foarte buna!
Te pup si te mai astept pe la mine:-)))
Buna seara Angelica,
RăspundețiȘtergereAm ajuns sa-ti rasfoiesc blogul, dupa ce am vazut in Good Food pezentarea lui. Cred ca sunt pe-aici de vreo doua ore....si cine stie cat o sa mai stau ! Am multe de vazut ! Ma bate gandul sa pregatesc cateva borcanele si sa le ofer in dar, de Craciun, unor persoane dragi mie, care ar aprecia mult un astfel de dar. Sper ca vor fi appreciate. Cristina
Angelica,ti-am vizitat blogul si am ramas impresionata placut.Ai retete interesante,cum e si aceasta.Chiar vreau s-o incerc.Se poate face si cu alte fructe?Te pup si astept sa-mi faci si tu o vizita.
RăspundețiȘtergere