O dulceata exotica,atragatoare si perfecta intr-o zi geroasa de iarna.
La un mic dejun,unsa pe o felie de paine ,langa o cana de ceai sau langa cateva prajiturele aburinde cu siguranta va fi un deliciu.Culoarea finala nu va fi de un verde intens la fel ca si fructul proaspat,va mai pali in urma tratametului termic,insa aroma va ramane intacta,ba mult mai plina,fiind completata de dulceata bananelor si aroma ghimbiului cu care fructul kiwi face o echipa foarte buna.
La un mic dejun,unsa pe o felie de paine ,langa o cana de ceai sau langa cateva prajiturele aburinde cu siguranta va fi un deliciu.Culoarea finala nu va fi de un verde intens la fel ca si fructul proaspat,va mai pali in urma tratametului termic,insa aroma va ramane intacta,ba mult mai plina,fiind completata de dulceata bananelor si aroma ghimbiului cu care fructul kiwi face o echipa foarte buna.
Savurati si aceasta delicatesa.
Mi-a iesit doar un borcan,dar urmatoarele sunt pe rol:-)))
Enjoy!
Ingrediente:Mi-a iesit doar un borcan,dar urmatoarele sunt pe rol:-)))
Enjoy!
-3 fructe kiwi
-2 banane
-sucul si coaja de la o lamaie
-1 lingurita de ghimbir
-150-200 gr.zahar(depinde cat doriti de dulce)
-½ plic de Gelfix
Mod de preparare:
- Fructele kiwi le curatam de coaja si le spalam.Le taiem in rondele fine. Bananele le curatam de coaja si le taiem rondele.
- Punem intr-un vas coaja si sucul de lamaie,zaharul,ghimbirul ,fructele kiwi ,adaugam bananele,amestecam bine si apoi acoperim vasul cu o folie alimentara.Dam la frigider peste noapte.
- A doua zi punem totul intr-o cratita si la foc mediu si fierbem 6-8 minute.Adaugam gelfix-ul amestecat cu 1-2 lingurite de zahar si mai fierbem 1-2 minute.Luam apoi cratita de pe foc si fierbinte turnam dulceata in borcan,il capsam si il intoarcem cu capul in jos.
- Il lasam sa se raceasca si apoi il punem la pastrat la loc rece pentru la iarna
S-aveti spor si pofta mare!
Harnica mai esti draga Angelica, faci dulceturi fel de fel, ai toata aprecierea mea!!!! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Poliana!Ma straduiesc si io cum pot...
ȘtergerePup si eu:-)))
Cred ca este delicioasa! Felicitari pentru camara bogata!
RăspundețiȘtergere