Azi va propun cel mai bun ketchup pe care l-am gustat vreodata.E homemade, e bio, e strasnic de bun si reteta este de la Lia (Bucataresele vesele) .Multumesc Lia pentru recomandare, rezultatul este delicios.Am scris reteta ca si tine deoarece este perfecta:-))Te pup.
Voua tuturor va doresc spor la treaba.Astept impresii despre cum a iesit productia voastra.
La mine in acest moment ruleaza pe foc cea de-a doua tura:)
-3 kg. rosii
-1 kg. ardei rosii
-5 mere de vara
-5 buc. ceapa rosie
-200 gr. zahar
-6 lingurite sare
-100 ml. otet 10%
-1/2 lingura piper negru boabe
-1 lingura mustar boabe
-6 catei usturoi
-3 linguri boia dulce
-2-3 ardei iuti (facultativ, daca vrem sa fie picant)
-1 lingura salicil (sau praf conservant)
Mod de preparare:
- Spalam rosiile, le taiem si le dam prin masina de stors rosii. Merele le taiem in patru, le indepartam semintele si le spalam.Ceapa rosie o curatam si o spalam sub jet de apa.Ardeii grasi (sau kapia) ii curatam de seminte si ii taiem julien.
- Intr-o cratita punem la fiert sucul de rosii rezultat.Cand incepe sa fiarba adaugam in el merele, ceapa si ardeii.
- Intr-un saculet de tifon punem boabele de mustar si piperul, legam sacutelul si il punem in cratita.Lasam sa fiarba la foc mic pana merele, ceapa si ardeii sunt fierte.
- Indepartam saculetul, apoi dam compozitia prin blender, sau o macinam foarte fin intr-un robot de bucatarie, sau le pasam prin sita.
- Pasta obtinuta o punem inapoi la fiert impreuna cu 6 lingurite sare, 100 ml. otet, 200 gr. zahar pe care il amestecam initial cu 3 linguri boia dulce.In acest moment cine doreste un ketchup picant adaugam ardeii iuti si intr-un saculet de tifon punem 6 catei usturoi pe care inainte ii zdrobim un pic cu lama cutitului. Lasam sa fiarba la foc mic pana compozitia se ingroasa.
- Oprim focul si la toata cantitatea rezultata adaugam o lingura salicil (sau praf conservant), amestecam pana acesta se dizolva si indepartam saculetul cu usturoi.
- Turnam ketchup-ul in borcane sau sticle, le capsam si le asezam la dunst uscat in paturi pana a doua zi.
Spor s-aveti si pofta buna!
Ce culoare frumoasa are !!! Spor la treaba in continuare !!! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos...sper sa am,s-a mai racorit la noi,afara e suportabil:-)
Ștergeree o reteta grozava; chiar o sa il prepar!
RăspundețiȘtergereCu toata increderea!!!Este delicios,garantat!
ȘtergereMultumesc de vizita,te mai astept cu drag:-)
Are o culoare grozava.
RăspundețiȘtergereImi place si mie tare mult:-)
ȘtergereSuper a iesit draga mea ! Pupice ! :* :*
RăspundețiȘtergereOh Liuta,sunt asa de incatata de el!!!Numa' cand ma gandesc ca la iarna (si nu numai)voi savura ketchup bio delicios sunt in culmea fericirii.
ȘtergerePana acum nu m-am oprit la o reteta care sa ma dea pe spate,insa asta a ta ma facut KO...imi place tare mult.
Mersi frumos inca odata.Te puuuup cu drag:-)))
Fain mai arata!imi place prezentarea !! si eu am terminat azi o tura de ketchoup :) cu mici modificari fata de aceasta reteta :D... a iesit foarte bun!!
RăspundețiȘtergereDeci Lory se pare ca amandoua ne-am copt in casa zilele astea si ne-am ''conservarit''pentru la iarna nu?
ȘtergereCe moment ne-am ales si noi..am prins niste zile de groaza;caldura asta e cu mult peste limita bunului simt...dar,daca stau si ma gandesc tot raul inspre bine:am facut sauna fortata,o detoxifiere benefica nu?
Pe langa toate cate le-am tras ne ramane doar s-avem pofta maaaare la ketchup!!!
Te puuuuup!!!
Ce harnica esti! Cu siguranta este la fel de bun dupa cum arata!
RăspundețiȘtergereEste foarte bun,garantez pentru asta;-)
ȘtergereTe pup.
Si mami meu face ketchup de casa,e grozav!Te pup!
RăspundețiȘtergereDa asa este,numai cand te gandesti ca e bio,parca altfel te simti.Cel din magazin nici nu vreau sa ma gandesc cate contine:-(
ȘtergereTe pup si eu!
Foarte interesant blogul tau! Sigur voi gasi idei si retete minunate aici!
RăspundețiȘtergereZi frumoasa!
Multumesc frumos!
ȘtergereTe mai astept cu mare drag:-))
Seara faina sa ai.