sâmbătă, 24 martie 2012

Prajiturele cu coacaze



Ingrediente:


Blat:
-7 oua
-7 linguri de apa
-14 linguri de zahar
-14 linguri de faina
-1 praf de copt
-3-4 linguri de cacao

Crema:
-200 ml.de frisca
-1 budinca de frisca
-300 ml.lapte
-3 linguri de zahar
-200-300 gr.coacaze negre si rosii

Sirop:
-100 gr.zahar
-1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

1.Batem spuma albusurile de oua cu cele 7 linguri de apa.Adaugam jumatate in cantitatea de zahar si batem pana se topeste zaharul.

2.Separat batem si galbenusurile cu restul de zahar pana devin spuma.

3.Amestecam apoi cele doua compozitii rezultate,adaugam faina,praful de copt,si cacaua si turnam intr-o tava tapetata.Dam tava la cuptor pana blatul este copt.

4.Zdrobim fructele cu un blender,dar foarte putin si apoi le punem intr-un strecurator sa se scurga bine.Le mai presam daca e cazul sa fie cat mai bine stoarse.

5.Pregatim si budinca de frisca cu lapte si zahar conform instructiunilor de pe plic si o lasam apoi sa se raceasca.Batem si frisca spuma(punem putin deoparte pt.decor),apoi o amestecam cu budinca si cu fructele zdrobite si stoarse.

6.Sucul rezultat de la fructele stoarse il amestecam cu zaharul si cu esenta de vanile.Daca e putin mai completati cu apa.Acesta va fi siropul cu care vom insiropa prajitura.

7.Dupa ce s-a racit blatul decupam cu un inel de inox rondele.

8.Le scobim in mijloc cu o lingurita.

9.Le scufundam foarte repede in sirop si apoi le umplem cu crema.

10.Punem crema si pe deasupra si nivelam usor.

11.Eu am mai avut pasta de zahar ramasa de la tort si am imbracat fiecare prajiturica in pasta de zahar.Mi-a placut mult cum au iesit,mai simetrice si din acest motiv,aceste prajiturele le voi pregati de acum inainte in acest fel.

Cu dungulite;

Simple;

Cu aspect marmorat;

13.Asezam fiecare prajiturica pe farfurie si o decoram cu fructe si frisca dupa bunul plac.
Pofta buna!

Note:
Puteti inlocui fructele cu orice alte fructe doriti.
Pasta de zahar nu e obligatorie,dar e mult mai aspectuoasa,dar si gustoasa.
Miezul de la prajiturile pe care le-am pregatit in aceasta zi l-am sfaramat si am pregatit prajitura Coty.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...