sâmbătă, 24 martie 2012

Prajitura cu branza ,fructe de padure si ciocolata




Ingrediente:

-300 gr.ciocolata alba
-2 cutii de crema de branza(de 250 gr.fiecare)-eu am folosit ricota
-300 ml.frisca lichida
-100 gr.zahar
-200 gr.fructe de padure(eu am folosit congelate)
-5 linguri dulceata de zmeura
-1 pachet de picoturi
-200 gr.de capsuni
-1 plic de capucino

Mod de preparare:

1.Punem ciocolata maruntita pe baie de abur,in asa fel incat vasul sa nu atinga apa si o lasam pana se topeste.

2.Batem cu mixerul frisca cu branza si jumatate din zahar.

3.Adaugam apoi ciocolata topita si racita si batem in continuare pana se omogenizeaza.

4.Separat amestecam 100 de gr.din fructele de padure cu dulceata de zmeura.

5.Tapetam o forma de cozonac cu folie alimentara si punem jumatate din compozitia de branza.

6.Punem apoi si amestecul cu dulceata si apoi restul de branza.

7.Pregatim capucino,(daca e cazul mai puneti putin zahar)si insiropam piscoturile,apoi le asezam peste branza.Punem o folie si deasupra,si o greutate nu foarte mare.

8.Dam tava la rece pt.cel putin 6 ore sau chiar peste noapte.

9.Cand scoatem prajitura de la rece pregatim si sosul asa:taiem in jumatate capsunile si le punem intr-un vas pe foc cu restul de fructe de padure si cu restul de zaharul.Le lasam sa fiarba pana sosul are o consistenta mai grosuta.

10.Rasturnam pe un platou prajitura,turnam sosul rece deasupra,apoi servim.

Pofta buna!


NOTA:
Puteti inlocui fructele de padure cu zmeura.
Puteti sa pregatiti aceasta prajitura si ca un parfait;in acest caz dati prajitura la congelator pana se ingheata cam de jumatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...