sâmbătă, 24 martie 2012

Lalele cu inghetata de coacaze


Ingrediente:
Pentru lalele(ne rezulta 15 bucati mai mari)
-40 gr.de unt
-4 albusuri(in total sa fie 115 gr)
-185 gr.zahar extra fin(eu am folosit Margaritar fin)
-30 gr.faina
Pentru inghetata de coacaze:
-225 ml.smantana pt.frisca foarte grasa(eu am folosit cu 30 % grasime)
-225 ml.lapte
-75 gr.zahar
-4 galbenusuri de ou
-inca 50 de gr.de zahar
-150-200 gr.coacaze

Mod de preparare:
Lalele:
1.Pregatim compozitia pt.lalele cu o zi inainte doarece trebuie sa stea la rece 24 de ore asa:
punem untul intr-o craticioara la topit la foc mic.Luam apoi vasul de pe foc si il lasam la racit.
2.Separam albusurile de galbenus.Albusurile le cantarim sa fie 115 gr. si le amestecam cu zaharul pana acesta se topeste.
3.Adaugam apoi faina si amestecam din nou bine.Apoi turnam si untul topit si dam totul la rece pt.24 de ore.
4.A doua zi scoatem compozitia si pregatim tava asa:decupam din hartie cerata cerculete cu diametrul de 10-12 cm(eu le-am facut putin mai mici pt.ca formele pe care le am sunt mai micute)
5.Le ungem cu unt si apoi le dam la rece.Luam cate o lingura din aluat si intindem in strat cat mai subtire in asa fel incat sa se vada tava prin el.Dam tava la cuptor la foc iute.
6.Intre timp pregatim forme de briose sau de savarine sa ne fie la indemana.Cand scoatem tava din cuptor,luam cate un cerculet si cat este cald si moale il punem in forma de briose.
Tinem cerculetul in forma 5 minute ca sa se raceasca.Repetam procedeul cu celelate cercuri de aluat,dupa care le scoatem din forme,isi vor pastra forma de lalea.
Aceste lalele nu trebuie sa pregatim prea multe intr-o tava ca sa aveti timp sa le puneti in forme si sa nu se intareasca inainte.

7.Pentru inghetata pregatim asa:Turnam smantana si laptele intr-o cratita si adaugam zaharul.Lasam amestecul lsa dea in clocot,la foc mediu spre mare,amestecand din cand in cand.
8.Intre timp batem cu telul galbenusurile cu cele 50 de gr.de zahar pana se omogenizeaza bine.
9.Peste galbenusuri turnam treptat,amestecand cu telul aproximativ 125 de ml.din compozitia fierbinte de lapte si smantana,apoi incorporam ce rezulta in smantana ramasa.E un fel de genul sa aducem la aceeasi temperatura ambele compozitii,in ideea de a impiedica coagularea galbenusurilor.
10.Fructele le pasam cu blenderul si le adaugam in compozitie.
11.Lasam sa se raceasca foarte bine ,amestecam si apoi turnam usor fara a atinge pereti intr-o masina de inghetata.

Varianta de mana presupune sa punem amestecul la congelator intr-un vas,sa il scoatem si sa il mai amestecam din cand in cand si apoi sa il dam iar la rece pana se ingheata.
12.Cand este gata inghetata punem cate un glob in fiecare lalea.
13.Decoram cu fructe si servim.
14.Daca nu mai pregatiti lalelele serviti inghetata la cupa.
Va doresc pofta buna!
Note:
1.Pt.a profita la maxim de acest desert va recomand in cazul in care pregatiti inghetata si o dati la congelator sa o faceti prima data si abia apoi sa coaceti lalelele.Eu am pregatit lalelele concomitent cu inghetata deoarece am pus-o in aparatul de inghetata si in 30 de minute a fost gata.In asa fel lalelele vor fi proaspat crocante.
2.Aceste lalele le puteti umple si cu orice fel de crema.De asemenea si inghetata o puteti pregati cu orice fel de fructe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...