sâmbătă, 24 martie 2012
Vermicelli sotati chinezesti
Sunt numeroase retete pt.vermicelli si taietei sotati care pot fi astfel serviti in orice moment al zilei,ca fel principal sau ca gustare.In restaurantele traditionale aceste feluri de mancare sunt foarte condimentate,dar cand le preparam noi acasa putem sa le condimentam cum dorim.
Acesta este unul din felurile mele preferate de vermicelli.
Ingrediente:
-400 gr.piept de pui(piept de rata,sau ceafa de porc)
-2 linguri sos de soia
-1 lingurita de zahar
-300 gr.vermicelli(sau alte paste chinezesti)
-1 ceapa
-1 catel de usturoi
-1 ardei rosu,galben,verde
-verdeata proaspata(corindru tocat este perfect,dar eu nu am gasit)
-sare si piper
-ulei
Sos:
-2 linguri pasta de susan
-2 linguri de apa
-1 lingura sos de soia
-putina pasta de chili
-ulei(de susan sau de masline)
Mod de preparare:
1.Taiem carnea in fasii lunguiete si o punem la marinat pt.o ora intr-un vas cu sare,piper,zahar si cele doua linguri de sos de soia.
2.Punem vermicelli in apa rece pt.5 minute,apoi ii oparim si ii trecem repede sub jet de apa rece,ii scurgem si ii punem deoparte.Vermicelli chinezesti au diferite forme de la subtiri la foarte lati.Alegeti de care doriti,dar toti trebuie sa ii puneti in apa rece inainte de pregatire.
3.Intr-o tigaie wok punem putin ulei.Ceapa,usturoiul,si ardeii taiati fidelute ii punem in tigaie la calit pt.5 minute si amestecam cu o lingura de lemn.Legumele trebuie sa isi pastreze culoarea si consistenta.
4.Adaugam apoi feliile de carne impreuna cu marinata si mai tinem tigaia la foc mare cam 5 minute.
5.Adaugam vermicelli si scuturam putin tigaia ca acestia sa se distribuie uniform.
6.Mai tinem pe foc 5 minute apoi rasturnam totul pe un platou sau in boluri.
7.Preparam si sosul din pasta de susan,apa,sosul de soia,pasta de chili si cateva picaturi de ulei.
8.Decoram cu verdeata,mai punem cateva picaturi de ulei deasupra si servim vermicelli alaturi de sosul pus in boluri mici.
Pofta buna!
NOTA:Va recomand sa folositi tigaie wok in loc de una obisnuita deoarece rezultatul va fi unul mai deosebit.Caldura puternica si uniform distribuita intensifica aromele si datorita formei vasului puteti prepara mai multe ingrediente in acelasi timp.
Etichete:
legume,
paste,
preparate asiatice,
Preparate din pasare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
iami, gustos trebe sa fieeeee
RăspundețiȘtergere