sâmbătă, 24 martie 2012
Pui cu caise
Ingrediente:
-400 gr.caise
-400 gr.piept de pui
-1 conserva de rosii taiate bucati(cam 400 gr.)
-150 gr.smantana
-4 cepe mici sau 2 potrivite
-ulei de masline sau putin unt(2-3 linguri)
-sare si piper
-putin praf de curry sau chimen macinat(dupa preferinte;eu am pus de amandoua)
Mod de preparare:
1.Taiem pieptul de pui spalat si zvantat bine in fasii de 3-4 cm si le condimentam cu sare si piper,optional cine doreste si cu boia.
2.Ceapa o taiem in patru sau in sase in functie de cat e de mare si o punem intr-o tigaie cu ulei sau unt sa se prajeasca inabusit.
3.Adaugam apoi si carnea de pui si o lasa la prajit pe toate partile.Adaugam apoi rosiile din conserva.
4.Punem si smantana si condimentam puternic cu sare si cu piper pana obtinem gustul dorit tinand cont ca am mai condimentat carnea si la inceput.
5.Punem apoi totul intr-o tava pt.cuptor si presaram si bucatile de caise printre bucatile de carne.
6.Dam tava la copt la cuptor pt.aproximativ 35 de minute.
7.Dupa ce scoatem afara tava adaugam si praful de curry si chimenul.
8.Servim preparatul fierbinte.Rezulta o mancare zemoasa,plina de seva,gustoasa si schimbatoare la gust.
Pofta buna!
Note:
Puteti inlocui caisele proaspete cu caise uscate.In acest caz inainte de le pune in preparat puneti-le in apa fierbinte la inmuiat.
Etichete:
Fel principal,
fructe,
Preparate din pasare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu