sâmbătă, 24 martie 2012

Tubulete cu creveti


Ingrediente:

-2 dovlecei
-2 cartofi
-18 bucati de creveti
-cateva fire de ceapa verde
-150 gr.de branza burduf
-50 ml.smantana
-1 catel de usturoi
-sare si piper

Mod de preparare:

1.Punem cartofii cu coaja la fiert.Cand sunt fierti ii taiem felii groase si apoi cu ajutorul unei mandoline le dam o forma rotunda.

2.Dovleceii ii spalam si apoi ii taiem pe lung in fasii mai subtirele.Ii dam cu sare si cu piper si ii prajim putin pana se inmoaie.

3.Crevetii de asemenea ii condimentam si ii prajim.

4.Din branza,ceapa verde taiata marunt,usturoiul pisat,piper si smantana face un sos cu o consistenta mai groasa.

5.Asezam pe farfurie felia de cartof,apoi din fasiile de dovlecei facem un tubulet pe care il prindem cu ajutorul firelor de ceapa inmuitate in apa fierbinte

6.In fiecare tubulet punem cete o lingura din sosul cremos si apoi asezam frumos crevetii deasupra.

7.Decoreaza farfuria fiecare cum ii place.

Note:Dovleceii sa fie caliti numai de jumatate pt.a putea sa isi pastreze forma,si sosul sa aiba o consistenta mai cremoasa pt.a curge din tubulet.Deci nu faceti umplutura prea moale caci conteaza si cat de moale este branza folosita.

Pofta mare!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...