Ingrediente:
-250 gr. faina
-4 oua
-50 gr. unt
-o sticla mica de bere
-12 gramajoare flori de soc
-cateva ciorchine flori de salcam
-sare si piper
-ulei
Mod de preparare:
- Punem faina intr-un castron impreuna cu galbenusurile separate de albus.Adaugam untul topit, sare, piper si amestecam bine.
- Turnam berea si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
- Lasam apoi compozitia sa stea o ora sa se odihneasca, timp in care curatam florile de soc si salcam de partile ofilite.
- Batem albusurile spuma si le incorporam trepatat in aluatul pe care il scoatem de la rece.
- Compozitia astefl pregatitia trebuie sa o folosim imediat.
- Punem la incins si uleiul.Ca sa fie temperatura potrivita ptentru a praji florile, punem in ulei o bucatica de paine proaspata care ar trebui sa se prajeasca in 20 de secunde.Uleiul trebuie sa fie incins.Acesta este un aspect important pentru reusita retetei.
- Scufundam florile in aluat pe rand, le punem apoi in ulei si le prajim pana devin aurii pe ambele parti.
- Le scoatem pe un servet de hartie si le pastram calde.Le dam cu sare si cu piper si apoi le aranjam pe un platou.
- Servim florile de soc si de salcam prajite alaturi de o salata din piept de pui afumat.
Pofta buna!
NOTE:
*Este bine ca sa nu prajim prea multe bucati deodata pentru ca va scadea temperatura uleiului si apoi nu vor fi prajite cum trebuie.
*Aluatul poate fi si mai lichid, in acest caz produsul final va fi mai crocant, dar aluatul se va imprastia in ulei.
*Daca este mai gros va adera mai bine la flori care vor avea un aspect uniform, dar, nu va mai fi la fel de crocant.
*Puteti incerca si varianta dulce.In loc de sare, bere si piper, puneti suc si zahar.In acest caz serviti florile cu vafe si dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu