sâmbătă, 24 martie 2012

''Dalie''

Un preparat simplu, cu o prezentare de efect!
Enjoy!

Ingrediente:
-200.gr de orez
-1 ceapa
-1 dovlecel
-ulei de porumb
-100 gr.de cascaval
-1/2 pachet de branza topita Hochland(cam 50.gr.)
-3 morcovi lungi
-4 burgeri(facuti din carne tocata de porc ca si niste chiftele)
-fire de arpagic
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Punem la calit in ulei de porumb(are un gust deosebit)ceapa taiata marunt si dovlecelul taiat cubulete.

2.Dupa ce s-au calit putin adaugam orezul,sare,piper,apa si lasam sa fiarba pana este patruns cam de trei sferturi.

3.Luam apoi cratita de pe foc si lasam sa stea cam 10 minute sub capac, acoperit.Adaugam apoi cascavalul ras,branza topita si amestecam usor pana se topesc amandoua.
4.Burgerii gata formati ii prajim in putin ulei pana devin aurii si sunt patrunsi inauntru.

5.Morcovii pusi intr-o cratita cu apa si sare ii punem pe foc si ii lasam sa dea un clocot pana se inmoaie putin textura lor crocanta.Ii scoatem ii punem sub apa rece si apoi ii taiem forma de floricele cu 4 petale.
6.Asezam pe farfurie asa:punem un burger ,apoi punem intr-un inel de inox orez si presam usor dandu-i o forma rotunda.

8.Incepem apoi de jos in sus sa ''imbracam'' mancarea in floricele de morcovi.Eu am procedat ca si in pozele de mai jos.



9.Cand este gata decoram totul cu fire de arpagic.


10.Servim preparatul care arata ca si o floare, cu maaare pofta:-)


Pofta buna!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...