vineri, 4 martie 2016

Supa cu mazare, spanac si urzici


Daca tot a venit primavara, haideti sa incepem sa pregatim supe usoare si delicioase.
Eu am pregatit o supa de mazare cu spanac, cartofi si oua de prepelita.
Sper sa va placa!
Enjoy!

Ingrediente:
-5 cartofi
-300 gr. mazare boabe
-2 cepe roșii              
-1 morcov potrivit
-1 caserola de spanac proaspat
-1 mana de muguri de urzici
-12 oua prepelita
-1 catel de usturoi
-1 crenguta mărar 
-1 crenguta busuioc  
-2 linguri zeama de lamaie, sau lime   
-ulei de măsline
-sare și piper
Pentru final:
-crengute de marar si busuioc tocate marunt

Mod de preparare :
1.Tăiem ceapa, usturoiul si morcovul in cubulete mărunte și le punem la călit intr-o oala în care punem puțin ulei de masline.  
2.Le lăsăm pana sunt rumenite si adaugam apoi mazarea, cartofii taiati in rondele subtirele, sare, piper dupa gust, crenguta de cimbru, cea de busuioc și apa pana trece deasupra legumelor.
3.Dam oala la fiert, la foc iute, pana legumele sunt pătrunse.
4.In acest moment scoatem afara si aruncam crengurtele de cimbru si marar, adaugam spanacul, mugurii de urzici si spargem pe rand câte un ou de prepelița.
5.Lăsăm sa mai fiarba putin pana ouale sunt fierte.
6.Chiar la final, cand supa este gata, adaugam mărarul și busuiocul tocate mărunt, zeama de la lamaie, sau lime si apoi oprim focul.
7.Servim supa fierbinte alături de crutoane de pâine usturoiate. 
    Pofta mare!

 

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...