Prezentare surprinzatoare, gust de exceptie.
O supa crema pregatita cu ajutorul meu in bucatarie blenderul performant Oster Classic Chrome .
Pentru gulii:
-2 gulii mari si frumoase
-alte 2 gulii potrivite
-10 ml. otet alb
-5 lingurite de zahar
-2 cani dupa de legume
-sare roz
-piper alb
-1/4 catel de usturoi
-1 ceapa mare taiata fin
-2 linguri ulei de masline
-1 lingura de faina
-150 ml. lapte de soia
Topping-ul;
-2 ridichi
-2 linguri de porumb
-sare si piper
-1 lingurita de marar tocat foarte marunt
-3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
1.Curatam de frunze 2 dintre gulii, mai bine zis le curatam pe cele 2 mari si frumoase.
2.Cand taiem frunzele incercam sa nu le taiem pana jos si sa lasam cam 1 cm. de codita.Nu au niciun rol aceste codite, sunt doar estetice.
3.Dupa ce am curatat de frunze guliile, le taiem un capac deasupra, dar nu foarte mare.Il pastram.
4.Curatam interiorul guliilor cu o lingura de pepene lasandu-le o grosime laterala cam de 0.5 cm.Trebuie sa formam un fel de bol in care vom pune supa de gulii.Miezul guliilor il punem deoparte.
5.Celelalte doua gulii le curatam de coaja si le taiem in bucatele marunte.Le spalam bine si le punem deoparte.
6.Punem intr-o oala miezul guliilor si guliile taiate cubulete.Adaugam supa de legume, sare, zahar si otet.Dam oala la foc iute si lasam sa fiarba.
7.Cand guliile sunt patrunse complet, ar trebui sa mai fie doar putin lichid in oala.In acest moment tragem deoparte si lasam sa se tempereze.
8.Separat punem intr-o tigaie uleiul de masline si il lasam sa se infierbante.
9.Adaugam ceapa, usturoiul si le lasam pana se inmoaie si sunt frumos rumenite.
10.Adaugam faina amestecata bine cu laptele de soia si amestecam repede pana se formeaza un sos mai grosut.
11.Dam gust cu sare si piper alb, lasam sa fiarba bine cam 2-3 minute, dupa care tragem tigaia deoparte.
12.Punem guliile fierte si sosul in blenderul performant Oster Classic Chrome si mixam la viteza medie cam 1 minut, apoi mixam energic la viteza mare cam 2 minute.
13.Cand supa este gata o pastram la cald.
*Pregatim topping-ul;
1.Curatam ridichea si o taiem in cubulete marunte.
2.O saram si asteptam vreo 5 minute ca sa lase putina zeama.
3.Aruncam zeama in exces si apoi adaugam la ridiche boabele de porumb si uleiul.
4.Condimentam cu piper, sare daca mai este cazul si adaugam mararul tocat.Amestecam lejer cu o spatula.
Nota:Amestecul trebuie sa fie destul de picant.
*Servire.
1.Pentru a servi supa umplem fiecare gulie cu supa crema.
2.Cu grija asezam cate o lingura de topping deasupra.Cine doreste poate sa aseze capacelul guliei.
3.Servim supa crema fierbinte alaturi de crutoane de paine prajita.
Pofta mare va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu