luni, 28 martie 2016

Sandvisuri waffe cu porumb si loboda, umplute crema de naut si piept fraged de pui, servite cu sos de mustar

Chiar daca vremea nu prea tine cu noi, mie tot la un picnic îmi sta gândul.Abia astept sa ies în natura, sa îmi delectez privirea cu minunata primăvară si sa respir aerul proaspăt al noului anotimp.
Si pentru ca stiu sigur ca in natura o sa mi se faca o foame de lup, o am sa am la indemana un pachetel delicios format dintr-un sandvis waffa cu porumb de la Sun Food si umplut cu crema de naut, tot de la Sun Food si piept de pui fraged si aromat marinat în iaurt.
Eiii...ce ziceți?Pregatim aceaste sandvisuri waffe? Iesim la picnic?
Daca da, sa stiti ca gasiti conservele pe site-ul www.sunfood.ro, dar si pe pagina lor de facebook.
Enjoy!!!


Ingrediente:
Waffe:
-250 gr. făină
-50 gr. zahar brun
-1 linguriță bicarbonat
-1/2 linguriță praf de copt
-1 varf de cutit de piper
-1/2 linguriță de sare
-3 oua
-70 gr. unt
-480 ml. iaurt
-ulei pentru forma de waffe
-3 linguri de porumb dulce Sun Food
-6 felii de bacon
-5 fire de ceapa verde
-100 gr. branza cheddar, sau cașcaval
-30 gr. măsline rondele
-1 legătură de loboda rosie
Pieptul de pui fraged:
-350 ml. iaurt
-200 gr. faina
-1 linguriță de sare
-1 linguriță de pudră de usturoi
-1 linguriță pudră de ceapa
-1/2 linguriță de piper
-ulei pentru prajit
Crema de naut:
-1 conserva de naut Sun Food
-100 gr. crema de brânză cu verdeturi
-1/2 ardei rosu
-1/2 ardei verde
-1/2 legătură de ceapa verde
-1 cățel de usturoi
-3 fire de pătrunjel verde
-sare si piper
Sosul de mustar:
-50 gr. miere de albine
-3 linguri mustar galben
-2 linguri mustar de Dijon
Mai avem nevoie de:
-1/2 salata verde
-10 rosii cherry
Pentru servire:
-cartofi prajiti

Mod de preparare:
*Pentru inceput...
1.Pornim aparatul de waffe sa se încălzească.Daca avem forma de waffe din fontă, o punem la încălzit pe aragaz.
2.Baconul il tăiem cubulete mărunte si îl prajim pana este crocant.
3.Ceapa o tăiem rondele fine.
4.Porumbul il scurgem de zeamă.
5.Loboda o spălăm si o tăiem fasii fine.
6.Branza o dăm prin razatoare mare.
7.Intr-un bol spargem ouăle si le batem cu o furculița.
8.Untul îl punem la topit.

*Pregătim acum compoziția pentru waffle;
1.Punem intr-un castron faina, zahărul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si piperul.Amestecam pana acestea sunt bine omogenizate.
2.Facem in mijlocul fainii o adancitura si punem castronul deoparte.

3.Turnam ouăle si untul in adancitura din faina.
4.Adăugăm la compozitie si ceapa, loboda, baconul, maslinele, porumbul si branza.
5.În final adăugăm si iaurtul.
6.Amestecăm cu o lingura de lemn pana la omogenizarea completă.În final compoziția trebuie sa aibă o consistenta mai grosuta si mătăsoasă.
Nota:*Daca compozitia ni se pare putin prea moale, mai adăugăm o lingura de faina.
*Daca compozitia ni se pare prea groasa, mai adaugam o lingura de iaurt.

7.Luam cat un polonic de compozitie si îl turnam in forma de waffe.Intindem cu o lingura compozitia pe toata suprafata si apoi inchidem aparatul.
8.Coace waffa timp de 4-6 minute pana este aurie.

9.Procedăm in continuare la fel pana terminam de folosit toata compozitia.
10.Dupa ce terminam, taiem wafele si le asezam pe un grătar pana se racesc complet.

*Pregătim pieptul de pui fraged;
1.Tăiem pieptul de pui in fasii fine.
2.Turnam iaurtul intr-un castron si punem in el toate bucatelele de piept de pui.
3.Lăsăm sa stea totul la marinat timp de 30 de minute.

4.Între timp punem faina intr-un castron împreună cu piperul, sarea, pudra de ceapa si cea de usturoi.Amestecăm bine.
5.Când a trecut timpul de marinare, punem la incins pe foc o tigaie cu ulei cam de un deget.
6.Luam pe rand care o bucata de piept si o tăvălim prin faina condimentata.
7.Scufundam din nou bucatica de piept de pui prin iaurt si apoi din nou prin faina.
8.Asezam bucățile de carne pe un grătar si le lăsăm 10 minute sa stea.
9.După acest timp punem la prajit bucatile de pui in tigaia cu uleiul bine înfierbîntat.
10.Le prajim pe rand pana bucățile de piept de pui sunt aurii, apoi le scoatem pe un servet de hartie si le lăsăm la scurs.
11.Procedăm la fel pana terminam de prăjit toata carnea.Le păstrăm la cald.

*Pregătim acum crema de naut;
1.Taiem ceapa rondele fine.
2.Tăiem ardeii cubulete mărunte.
3.Curățam cățelul de usturoi.
4.Patrunjelul il tocam marunt.
5.Desfacem conserva de naut de la Sun Food si scurgem jumatate din zeama.
6.Răsturnam conserva si zeama ramasa intr-un robot de bucatarie, adaugam usturoiul si mixam pana nautul este pasta.
7.Il răsturnam intr-un castron.

8.Adaugam crema de branza, ardeii, ceapa, patrunjelul, sare, piper după gust si amestecăm pana la omogenizarea completa.
9.Punem castronul deoparte.

*Pregătim acum sosul de mustar;
1.Punem intr-un castronel mierea si cele doua feluri de muștar.
2.Amestecăm foarte bine cu o lingura pana compozitia este perfect omogenizata si se subtiaza putin.
3.Punem apoi castronul apoi deoparte.

*Acum ne pregătim sa asamblam sandvisurile waffe.
1.Luam doua bucăți de waffe si le așezăm pe un blat de lemn.
2.Asezam deasupra lor un rand de salata verde tăiată rondele fine.
3.Puneam cate o lingurita de generoasa de crema de naut pe o waffa si o intindem usor.

4.Presăram deasupra salata verde tăiată fasii fine si apoi asezam cate 2 bucati de piept de pui.
5.Mai punem cate 3 rondele de rosii cherry si acoperim cu o alta bucata de waffa.

6.Presam usor si ta-daaa...sandvisurile noastre sunt gata pentru servire.
7.Putem pregăti si niste cartofi prăjiți pe care sa ii servim alaturi de sandvisurile waffe.
Poftă mare va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...