miercuri, 1 mai 2013

''Aperitiv spinos''

De cativa ani incoace nu mai intind de Sarbatori platouri cu aperitive pe toata masa.
Acest aperitiv, cu foarte multe tepe,este solutia la care am recurs pentru a-mi impresiona musafirii si pentru a face masa cat mai incapatoare si cat mai aspectuoasa.In plus, cred ca este solutia ideala de a aranja aperitivele.
Le infigem pe o tepusa,facem aperitivul cat mai incarcat,iar daca raman cateva tepuse le puteti lasa de rezerva deoparte pe o tava.Cand sunt locuri goale se poate completa aperitivul cu rezerve de pe tava ori de cate ori este nevoie.
In asa fel aceasta gustare festiva va arata frumos pe masa tot timpul.Aceasta este propunerea mea pentru ca masa de Paste(si nu numai)sa fie cat mai aspectuoasa,dar si gustoase.
Inca ceva,nu este obligatoriu sa pregatiti ce v-am propus eu,cu apertivele pregatite de dumneavoastra va puteti face propriul aperitiv spinos.
Eu mai jos scriu ce am folosit eu pentru aceste aperitiv spinos din poza:-)si daca am rezumat toata actiunea mai haotic,please scuzati,de anul trecut pana acum e muuult...dar sunt sigura ca va descurcati voi!
Va doresc spor la treaba!

Ingrediente:
-1 paine mare si rotunda(cam de 2 doua kg.)
-0.300 gr.struguri roz
-1 compot de ananas taiat felii
-20 felii subtiri de sunca presata
-300 gr.cascaval
-0.500 gr.rosii cherry
-3 bucati de ardei gras(rosu,verde,galben)
-1 castravete
-0.200 gr.branza feta
-0.300 gr.masline negre si verzi(fara samburi)
-0.250 gr.mozzarella bilute
-0.200 gr.ridichi rosii micute
-0.250 gr.carnaciori de bere
-0.250 gr.cotlet proaspat
-salata verde creata
-betisoare pentru frigarui(cam de 15 de cm.lungime)
Acadele:
-30 de feliute de salam palaciego(taiat foarte subtire)
-2 pachete de branza felii hochland
Bulete de cascaval:
-500 gr.de cascaval
-2 oua
-piper
-putina faina
Bilute de branza:
-0.250 gr.branza de vaci
-1 legatura de marar
-1 legatura de ceapa verde
-sare si piper
Ficatei cu bacon:
-20 de felii subtiri de bacon
-0.500 gr.ficatei de pui
Snitel pui:
-2 bucati de piept de pui (fara os)
-3 oua
-putina faina
-1 pachet de condiment barbeque de pui
Chiftele:
-0.300 gr.carne tocata
-2-3 catei de usturoi
-0.200 gr.pesmet
-sare si piper

Mod de preparare:
1.Din carnea tocata,usturoiul pisat,ou,pesmet,sare si piper pregatim chiftele pe care le modelam in forma rotunda si apoi le prajim in ulei incins pana devin aurii.
2.Din sunca presata facem rulouri cu ananasul din compot.Rulam fiecare felie de sunca in care am pus cate o bucatica de ananas.
3.Din bacon si ficatei facem asa:punem pe fiecare felie de bacon cate o bucatica de ficatei,rulam,asezam rulourile intr-o tava,turnam putina apa si apoi dam tava la cuptor pana se rumenesc rulourile.
4.Din cotlet taiem cubulete mici de carne pe care le condimentam si le prajim(ca si niste mini-gratare).
5.Din branza Hochland felii si salamul Palaciego facem asa:asezam o felie de branza,apoi una de salam(3 de branza 3 de salam),rulam bine cu folie transparenta rulou si apoi le dam la rece.Cand s-au racit le taiem in felii mai groase pe care le vom intepa in frigarui.Arata ca niste acadele fapt pentru care le-am si botezat asa.
6.Carnaciorii de bere ii crestam putin si ii prajim in ulei.
7.Branza feta o taiem cubulete mai mari,legumele(gogosarii) le taiem felii sau cubulete(castravetii,ridichile).
8.Pieptul de pui il taiem cubulete mici pe care le condimentam,le dam prin ou amestecat cu faina,sare,si apa,le dam prin pesmet si apoi le prajim pana devin aurii(le facem mini-snitele).
9.Branza de vaci o framantam bine cu ceapa verde taiata marunt,sare si piper,o facem bilute,pe care apoi le tavalim prin marar tocat.
10.Taiem jumatate din cantitatea de cascaval felii cam de 0.5 cm.grosime,pe care le decupam sub forma de rondele.Cealalta jumatate o taiem cubulete.Cascavalul ramas(capetele)il tocam,il amestecam cu putin piper si cu un ou,il facem bilute pe care le prajim il ulei incins pana devin aurii(ca pe niste bulete de cascaval).
11.Toate aceste ingrediente le intepam pe betele de frigarui dupa dorinta fiecaruia.Eu am pus pe cate o frigaruie asa:
-bulete de cascaval cu cubulete de gogosari;
-snitele de pui cu gogosari sau rondele de castravete;
-mozzarella bilute cu rondele de ridichi;
-mini-gratare din cotlet cu castravete;
-bilute din branza de vaci;
-cubulete de cascaval cu rosii cherry;
-ficatei in bacon cu gogosari sau masline;
-acadele din branza si salam;
-rondele de cascaval cu struguri;
-sunca cu ananas,cascaval cubulete si gogosari;
-chiftelute cu gogosari;
-carnaciori de bere cu gogosari;
-etc....pana intepam toate preparatele;
12.Imbracam painea cu folie de aluminiu,apoi cu salata verde,si incepem sa intepam toate betele in paine de jur imprejur dupa placul fiecaruia.



13.Dupa ce am imbracat toata painea, decoram ca ceva verdeata intreg aperitivul.
Pofta buna!

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...