joi, 2 mai 2013

Pateuri-acadele cu varza-de post:-)

 Rapid,usor,gustos si la indemana oricui!
Pateuri acadele cu varza,un aperitiv pe gustul meu:-)
Enjoy!
Ingrediente:
-1 kg.de foietaj
-1 varza potrivit de mare
-1 legatura de ceapa verde
-1 morcov
-1 ceapa rosie
-1 ardei verde gras
-sare si pier
-ulei
-1/2 legatura de marar
-bete din lemn
Mod de preparare:
1.Pentru inceput lasam la dezghetat aluatul foietaj la temperatura camerei.
*Cat timp sta aluatul, pregatim varza asa:
2.Punem intr-o cratita putin ulei,punem ceapa verde si morcovul  taiate rondele, ardeiul si ceapa rosie taiate fideluta, le punem la foc potrivit si le lasam putin la calit.
3.Adaugam apoi varza taiata fideluta, punem un capac si lasam la foc mic sa se caleasca in continuare.Din cand in cand amestecam in cratita si cautam sa vedem daca varza este bine patrunsa.


4.Cand varza este gata, adaugam sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt, amestecam bine si apoi luam de pe foc.Lasam sa se raceasca.

*Intre timp s-a dezghetat si aluatul,deci,incepem sa lucram cu el asa:
6.Pudram o masa cu faina, il derulam, il netezim foarte usor cu o sucitoare si apoi cu un pahar taiem rondele mai mari.
7.Ungem marginile fiecarei rondele cu o pensula inmuiata in apa si intepam aluatul cu o furculita din loc in loc.
8.Punem pe o rondea de aluat in mijloc cate o lingura de umplutura de varza si cu o a doua rondea acoperim.
9.Presam usor cu mana marginile, apoi  de jur imprejur cu o furculita (sau cu ce obiect doriti) pe care o scufundam din cand in cand in faina presam usor.


10.Punem si betisorul din lemn intr-o parte si sigilam bine pe langa el.
11.Pensulam suprafata cu putina apa, apoi asezam pateurile acadele intr-o tava in care am pus hartie cerata.


12.Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana pateurile sunt coapte si aurii.
13.Cand sunt rumene, scoatem tava si servim pateurile atat calde, cat si reci!
Pofta mare va doresc!
''

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...