duminică, 12 mai 2013

Terina aperitiv cu piept de pui,ficatei,spanac si ciuperci...un deliciu:-)

Azi am avut un adevarat festin culinar!
Am savurat ''din cap in coada'' acest aperitiv, absolut delicios...''terina cu pui ciuperci,spanac si ficatei.
A fost o reala placere sa-l pregatesc cu gandul la Laura Adamache, caci il voi inscrie in concursul organizat de ea, in colaborare cu Costa d'Oro.
Multumesc pentru provocare, mi-a facut o deosebita placere.
Sper sa va placa:-)
Enjoy!

Ingrediente:
-400 gr. piept de pui
-200 gr. ficatei
-4 oua
-50 gr. faina
-100 ml. lapte
-100 gr. ciuperci
-100 gr. spanac
-100 gr. cascaval
-1 lingura de cognac
-5 frunze de usturoi
-1 legatura de verdeata
-2 catei de usturoi
-1 foaie de dafin
-2 linguri de vin alb
-sare si piper
-ulei de masline Costa d'Oro
Pentru servit:
-mix de salata si ierburi
-sos picant

Mod de preparare:
*Incepem prin a pregati ficateii deoarece trebuie sa stea putin la rece.Procedam asa:
1.Punem intr-un vas ficateii, ii condimentam cu sare si piper, adaugam laptele, cognacul, vinul, foaia de dafin, amestecam putin cu o lingura, dupa care ii punem la rece pentru o ora.

*Cat timp stau ficateii la rece, pregatim pieptul asa:
2.Jumatate din cantitatea de piept de pui o condimentam cu sare si piper.
3.Intr-o tigaie punem ulei de masline Costa d'Oro, adaugam pieptul de pui si il lasam pana se prajeste.Cand carnea este rumena o scoatem pe un servet de hartie si o punem deoparte.
4.In aceeasi tigaie in care am prajit pieptul de pui mai punem putin ulei de masline Costa d'Oro,adaugam ciupercile taiate in jumatate si le prajim putin.Cand sunt rumene, le scoatem si le punem deoparte langa pieptul de pui.
5.Lasam tigaia pe foc pentru ca dupa ce am scos ciupercile adaugam inca putin ulei de masline Costa d'Oro si punem cateii de usturoi taiati felii subtiri.Ii calim chiar foarte putin, apoi adaugam spanacul spalat si scurs bine de apa.Sotam totul impreuna cam 3-4 minute dupa care luam tigaia de pe foc si o punem deoparte.
6.Intr-un bol punem ouale, faina, verdeata, frunzele de usturoi si batem bine cu un tel sau cu o furculita.
7.Punem intr-un castron pieptul de pui prajit, adaugam ciupercile, a doua jumatate din cantitatea de piept de pui crud taiat fasii lunguiete si condimentat cu sare si piper.Amestecam bine.

*Daca intre timp s-a scurs timpul de stat la rece al ficateilor ,ii scoatem si ne pregatim sa asamblam terina asa:
8.Scurgem bine de lapte ficateii si ii punem intr-un vas.Laptele il vom arunca, nu mai avem nevoie de el.
9.Turnam jumatate din amestecul de oua peste ficatei si cealalta jumatate peste pieptul de pui.Amestecam fiecare foarte bine.
10.Tapetam pe fund o forma ceramica cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.
11.Pe fundul formei asezam ficateii.
12.Radem deaupra jumatate din cantitatea de cascaval, apoi asezam spanacul.Nivelam bine.
13.Turnam peste amestecul de pui si ciuperci,apoi radem restul de cascaval.

14.Asezam forma ceramica intr-o tava, punem apa pana la jumatate tavii, apoi dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.


15.Cand suprafata este aurie si carnea bine patrunsa, scoatem forma si o lasam sa se raceasca bine.
16.Feliem terina rece si o servim simpla sau alaturi de un sos si un mix de salata si ierburi.
Pofta mare va doresc!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...