vineri, 10 iunie 2016

Tort Green Sugar, compus din blat cu susan negru, ciocolata cu piper si mousse de matcha






Când s-a dat stratul Competiției Green Sugar Blogger 2016 m-a luat panica deoarece nu stiam daca o sa reusesc sa pregătesc ceva.Timpul m-a presat pe toată perioada concursului si tocmai atunci eram mai bulgarita cu o gramada de alte probleme.
Chiar m-am gândit de câteva ori ca ar trebui sa renunț, dar mi-am zis ca pana la urma poate, poate am sa ma incadrez in termen si o sa pot sa pregătesc ceva dulce așa....mai altfel.De ce mai altfel?
Pentru ca vroiam sa fac ceva dulce, fără zahar care sa mă ispitească în primul rand vizual.
E ca și atunci când merg la cofetărie și mă uit in vitrina sa vad care prăjitură arata mai bine și abia apoi vreau sa stiu cu ce este.
Ei bine, asta am vrut și eu!
Un dulce fără zahar cu un aspect ispititor și cu o compoziție inedita.
Si...am inceput la treaba!
Am ales pentru inceput o crema de ciocolata alba si neagra cu piper.
Ideea mi-a venit de la un film foarte vechi pe care îl urmăream când eram mica și acțiunea se învartea în jurul unei familii care avea o fabrica de ciocolata.
Ciocolata cu piper a fost sortimentul cu care si-au salvat afacerea.Ma tot gândeam pe vremea aceea cum poate fi aceasta combinație posibila deoarece aceste doua ingrediente au cu totul alte trasee în bucătărie.
Și da....m-am hotarat!...ciocolata cu piper sa fie.Mai precis cu piper lung, cu aroma și esență intensa.
O nebunie dulce-iute care monopolizeaza pe deplin gustul oricărui pasionat de ciocolata.
Blatul o sa fie cu susan negru.Susanul negru este un ingredient pe care îl am în vizor de multa vreme și pe care nu prea l-am folosit...pana acum.
Am zărit prima data la un Plafar pasta de susan negru și m-a făcut curioasa.Asa ca, mi-am zis sa o incerc în ceva dulce.
Credem ca are un gust și o textura aparent nesemnificative.Credeam greșit!
Este absolut minunat!
Folosit în blat da o textura minunata, echilibreaza, îmbogățește gustul și în plus confera blatului o culoare interesanta.
Superb acest ingredient în blatul unui tort.Promit ca am sa îl mai folosesc deoarece m-a surprins în mod foarte plăcut.
Dacă în foaia de blat îi sade atât de bine, m-am gândit sa folosesc susanul negru și într-un strat de mousse.
Extraordinar de bine s-a potrivit cu textura fina și aerata a acesteia.
Verdele intens, verdele unic al pudrei de matcha este cel care a dat contrastul de culoare tortului  meu.
O pudra fina, unica ca gust și culoare a completat cu succes un mousse si doua foi de angel's cake în tortul meu pe care îl vroiam ca și la cofetărie.
Combinație ciudata nu știu dacă e, dar știu sigur ca susanul negru, matcha și ciocolata cu piper se potrivesc de minune si au făcut din tortul meu unul perfect la gust.
Și dacă la gust a fost atat de bun, atunci hai sa-l prezentam ca și la cofetărie.
Am pregătit câteva elemente de decor și am decorat bucățile de tort in 5 moduri diferite.
~*~
*Pentru decor, primul lucru la care m-am gândit pentru prezentare a fost sa personalizez o bucata de tort după cutia de zahar pulbere Green Sugar.Este atât de drăgălaș! Mi-a plăcut tare mult cum arata la final cutia unui dulce fără zahar în miniatura.
Asa arata, ca in poza:)

*Apoi o alta bucata de tort este imbracata in glazura oglinda de un verde intens pe care tronează un trandafir reconstituit din petale glasate.
Asa arata:


*O feerie a nopții este a treia bucată de tort fără zahar.
Imbracat în glazura de ciocolata neagra, stropita cu o pulbere sclipitoare de stele mii și mii, iar deasupra un bulgare urias de ciocolata. ..luna.
Touch-ul final este o fina foita de aur si rezultatul arata cam asa:

*Nude cake...sau bucata mea de tort dezbrăcată de secrete și decoruri, asta ca sa știe toată lumea ce se ascunde sub mantaua decorativa a acestei deliciosenii. 
Decorul este simplu:doar putina pudra de matcha, susan negru și cateva bucăți de ciocolata,
care in final arata cam...asa:


*Ultima bucata este jucăușă... imbracata in glazura de ciocolata, stropita in culori calde si deasupra cateva bule din gelatină care dau impresia unui manunchi de baloane în miniatura.
Impresionant arata, nu-i asa?

Deci? Va place? Dacă am reușit sa va fac sa va simțiți ca în fata unei vitrine de la cofetărie, atunci am reușit sa îmi duc misiunea la bun sfârșit.
Dar înainte de a alege din toate cele 5 variante de prezentare, țineți cont ca aceste bunatati sunt pregătite fără zahar, adică zero calorii și zero indice glicemic, mai pe scurt pregătite cu Green Sugar.
Green Sugar, dulce natural 
 este ideal pentru prepararea deserturilor preferate si a altor mancaruri care necesita zahar.
Practic, acest îndulcitor este stabil la coacere, fierbere sau congelare și nu fermentează. Îndulceste precum zahărul, dar are 0 calorii și 0 indice glicemic, ceea ce protejează organismul de efectele negative pe care consumul de zahar le are.
Produsele Green Sugar sunt primele indulcitoare (dulci ca zaharul) obtinute din extract uscat din frunze de Stevia Rebaudiana care nu schimba gustul consistenta, sau puterea de indulcire a alimentelor pe care le indulceste. 
Green Sugar dulce natural este singurul indulcitor 100% natural.
Tortululete mele participa la Competiția anuală Green Sugar Blogger 2016, unde dulciurile fără zahar sunt la putere.
Sper sa va placa, delectare plăcută:)!

Ingrediente:
Blaturi:
Blat cu susan negru (2 foi):
-155 gr. faina
-1 1/4  plic praf de copt
-1/4 linguriță sare de mare fină
-3 linguri de susan negru
-2 linguri pasta de susan (susan negru+ulei de susan presat la rece)
-1/2 linguriță esență de vanilie
-1 ou mare la temperatura camerei
-85 gr. unt moale
-150 gr. zahar Green Sugar
-120 ml. lapte de cocos neindulcit
Blat negru (2 foi):
-170 gr. unt la temperatura camerei
-200 gr. zahar Green Sugar pulbere
-2 oua (la temperatura camerei)
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-140 gr. faina
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/4 lingurita de sare
-125 gr. iaurt gras
-40 gr. cacao neagra cu continut mare de grasime
Angel's cake cu matcha (2 foi):
-70 gr. făină
-80 gr. zahar pudra Green Sugar
-1/4 linguriță de sare
-7 albușuri la temperatura camerei
-1 linguriță cream o tartar
-1/2 lingurița matcha
-inca 80 gr. zahar Green Sugar
Foaia pandispan de cacao (1 bucata):
-40 gr. unt
-3 oua mari
-75 ml. lapte
-1/2 lingurita esenta de vanilie
-30 gr. faina
-30 gr. cacao
-75 gr. zahar pudra Green Sugar

Creme si mousse:
Crema ganache de ciocolata alba cu piper lung (1 strat):
-300 gr. ciocolata neagra, fara zahar
-250 ml. frisca neindulcita
-2 bucati de piper lung, sau 7-8 bucati de piper negru
Crema ganache de ciocolata neagra cu piper lung (1 strat):
-300 gr. ciocolata alba, fara zahar, cu stevie
-250 ml. frisca neindulcita
-2 bucati de piper lung, sau 7-8 bucati de piper negru
Mousse de matcha (1 strat):
-4 gălbenușuri
-70 gr. zahar Green Sugar
-1 lingura esență de vanilie
-120 ml. +2 linguri lapte de cocos neindulcit
-1 lingura de gelatina pudra (granule)
-1 lingura de lichior
-2 linguri de apa
-1 linguriță pudra de matcha
-400 ml. frișcă neindulcita
-un vârf de cuțit sare de mare fina
Mousse de susan (1 strat)
-4 gălbenușuri
-70 gr. zahăr Green Sugar
-2 linguri pasta de susan
-1/4 linguriță de sare de mare fina
-2 linguri lapte de cocos
-2 linguri de apă
-1 lingură de gelatină pudra (granule)
-1 linguriță esență de vanilie
-180 ml. lapte gras
-400 ml. frișcă neindulcita
-1 lingură zahar Green Sugar pulbere

Decor:
Glazura de oglinda verde:
-20 gr. zahar Green Sugar
-125 ml. smantana pentru frisca
-5 gr. gelatina granule
-1/4 linguriță de matcha
-80 gr. ciocolata alba fara zahar
-40 ml. apa rece
-optional, un varf de scobitoare de colorant verde
Glazura de ciocolata:
-50 gr. unt
-100 gr. zahar pudra Green Sugar
-50 gr. cacao
-50 gr. ciocolata neagra fara zahar
-100 ml. smantana pentru frisca
-1/2 lingurita esenta de vanilie
Petale de trandafir glasate;
-petale de trandafiri de orice culoare...eu am ales galbene
-1 ou
-30 gr. zahar pudră Green Sugar
-zahar Green Sugar pentru îmbrăcat petalele de trandafiri.
Bule de gelatina:
-1 lingura de gelatina pudra, sau granule
-2 linguri de apă
-1 picătură de colorant verde
-baloane mici
-puțina grăsime
-betisoare
-1 bucata de polistiren

Mod de preparare:
*Tava in care am copt toate blaturile si am asamblat tortul a fost de 27/38 cm.
*Blaturi:
*Pentru început pregatim blatul negru de susan;
1.Într-un bol cernem faina, praful de copt si sarea.Punem bolul deoparte.
2.Pregătim la îndemână laptele de cocos.
3.Punem semințele de susan într-o tigaie și le prăjim la foc lejer cam doua minute.
4.Le răsturnam apoi din tigaie intr-un castron și le lăsăm să se tempereze.
5.Când sunt răcite, punem semințele de susan într-o rasnita de cafea și le măcinam bine pana au un aspect nisipos.Pudra rezultata o punem intr-un vas.
6.Adăugăm la pulberea de susan: oul, esența de vanilie, pasta de susan.Amestecam bine pana la omogenizarea completa.Punem deoparte.

7.In vasul unui mixer punem untul împreună cu zaharul Green Sugar.
8.Pornim aparatul și mixam la viteza mica cam 30 de secunde pana untul începe sa se inmoaie.
9.Mărim viteza la mare și mai mixam încă 3 minute pana untul începe sa devină spumos.
10.Reducem acum viteza la mediu și adăugăm în doua transe amestecul de susan.Mixam 1-2 minute pana amestecul este omogen.
11.Reducem viteza din nou la minim și adăugăm ingredientele uscate in 3 transe, alternând cu laptele de cocos în 2 transe.
Nota:
-Ținem cont ca trebuie sa începem cu ingredientele uscate și sa terminam tot cu cele uscate.
-Dupa fiecare tranșă mixam bine pana la omogenizarea completa și abia apoi o adăugăm pe urmatoarea.
12.Oprim mixerul, luam bolul și cu o spatula răsturnam conținutul în mod egal în doua tăvi.
13.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 20-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
14.Când blatul este pătruns, îl lăsăm să se tempereze cam 20 de minute, apoi îl răsturnam din tava pe un grătar usor gresat.
15.Îndepărtăm hartia de copt si apoi lasam blatul să se răcească complet timp de 1 ora.
Nota:
-Daca nu avem la indemana, sau nu gasim sa cumparam pasta de susan negru, o putem pregati chiar noi.Punem 6 linguri de susan intr-o rasnita de cafea si le macinam bine pana ne rezulta o pulbere fina.
-Punem pulberea intr-un castron si adaugam putin cate putin ulei de susan presat la rece.
-Amestecam bine cu o lingura pana cand compozitia incepe sa se lege si sa devina usor fluida.
-Gata, am terminat de pregatit pasta de susan care este cam acelasi lucru ca si cea cumparata din comert.

*Blatul negru:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul, zaharul pudra Green Sugar, esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma, cam 5-8 minute
3.Adaugam apoi pe rand ouale, batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le; incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim compozitia in doua (eu ca sa fiu sigura ca foile vor fi egale, am cantarit compozitia sa fie cat mai la fix) si apoi turnam o jumatate in tava pregatita anterior.
8.Dam tava la cuptor la foc iute pana este patrunsa. Facem testul scobitorii.Incercam sa urmarim blatul si sa nu il tinem prea mult la cuptor, se amareste .Cand este copt, scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.Turnam si cea de-a doua jumatate si o dam la cuptor.
9.Le lasam apoi sa se raceasca complet.

*Angel's food cake cu matcha;
1.Pregatim 1 tava tapetata cu hartie de copt.
2.Cernem faina împreună cu zaharul pudra (80 de grame) și sarea de 4 ori.O punem deoparte.
3.Pregătim un bol pe care îl ștergem foarte,  foarte bine cu un șervet înmuiat în zeama de lămâie ca sa îndepărtăm orice urma de grăsime.
4.Punem în bol albușurile și incepem să le batem la viteza mica pana încep sa se spumeze.
5.Oprim mixerul și presăram deasupra cream of tartar.
6.Pornim din nou mixerul, de data aceasta la viteza medie și continuam mixarea cam 1 minut.
7.Din acest moment mărim viteza la maxim si începem să adăugăm pe rând câte o linguriță de zahar ( 80 de grame).
8.Mixam bine după fiecare priză de zahar adăugată și abia apoi o punem pe următoarea.
9.Reducem din nou viteza la minim și începem sa adăugăm ingredientele uscate în 4 prize, amestecând bine după fiecare pana la omogenizare.
10.Oprim mixerul si punem pudra de matcha desfacuta intr-o lingura de apa rece și amestecam usor cu un tel.


12.Impartim compozitia in doua si turnam o parte în tava pregătită anterior și o coacem la foc mediu pentru 25-30 de minute, sau pana blatul trece testul scobitorii.
13.Scoatem tava din cuptor, lăsăm să se tempereze 10 minute după care răsturnam foaia de blat pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
14.Coacem si ce-a de-a doua foaie, dupa care le punem deoparte.

*Foaia pandispan de ciocolata:
1.Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem marginile cu putin ulei.
2.Punem untul intr-o craticioara la foc mic sa se topeasca, dar sa nu se infierbante.
3.Intr-un castron punem galbenusurile de ou, laptele, esenta de vanilie si le batem usor cu un tel.
4.In alt castron punem faina si cacaua.Le amestecam sa se omogenizeze.
5.Incorporam in untul topit amestecul de faina si cacao si amestecam bine pana ne rezulta o pasta.
6.Treptat adaugam compozitia cu galbenusuri si amestecam bine cu un tel.
7.Seaparat intr-un castron mixam spuma, albusurile de oua.Cand spuma este tare, adaugam zaharul si mai mixam pana acesta este topit, spuma este teapa si stralucitoare .
8.Punem o lingura mare de bezea in compozitia de ciocolata si amestecam usor, va incepe sa fie mai aerata.Treptat incorporam si restul bezelei de ou la fel omgenizand lejer cu un tel.
9.Turnam amestecul rezultat in tava pregatita anterior si il nivelam cu o spatula.Dam tava la cuptor pentru 12 minute.
10.Cand o scoatem, rasturnam foaia de blat pe o hartie de copt pudrata cu putin zahar praf, indepartam hartia de copt de pe fundul blatului si o acoperim cu un prosop de bucatarie.
11.Lasam sa se raceasca complet.

*Creme si mousse;
*Mousse de matcha;
1.Într-un bol punem gălbenușurile, sarea, zaharul și amestecam energic cu un tel (sau mixer) pana zaharul este topit, amestecul se albește și devine spumos.
2.Punem separat într-un vas mic cele 2 linguri de lapte de cocos, apa si gelatina.Lăsăm totul sa actioneze cam 10 minute pana gelatina se hidratează.
3.Punem vasul la foc mic si  lasam pana lichidul incepe sa se incalzeasca, dar avem mare grija sa nu dea in fiert.
4.Tragem de pe foc si amestecam pana la topirea completa a gelatinei.Dam deoparte.
5.Punem lichiorul într-un bol mic și adăugăm pudra de matcha.Amestecăm bine pana pudra se diluează complet.Punem deoparte.
6.Adăugăm laptele de cocos și 3/4 din cantitatea de frișcă (aprox. 100 ml.) într-o cratiță și o dam pe foc pana ajunge în punctul de fierbere.
7.Îndepărtăm de pe foc și turnam în fir subțire amestecul de gălbenușuri.Amestecăm energic și constant pentru a evita coagularea ouălor.
8.Dam din nou cratița la foc mic și lăsăm pana amestecul începe sa se subțieze și îmbracă dosul unei linguri.
9.Luam cratița de pe foc și adăugăm gelatina amestecând pana la dizolvarea completă.
10.Punem și esența de vanilie, mai amestecam puțin și apoi dam totul printr-o sita fina.
11.Acoperim vasul în care am strecurat compoziția cu folie alimentara și îl dam la rece.
12.Intr-un bol de mixer punem frișcă rămasă și mixam pana se face spuma.
13.Adăugăm frișcă la compoziția de oua amestecând lejer pana la omogenizarea completă.Dam la rece.

*Mousse de susan negru;
1.Într-un bol punem gălbenușurile, sarea, zaharul, pasta de susan și amestecam energic cu un tel (sau mixer) pana zaharul este topit.
2.Punem separat într-un vas mic cele 2 linguri de lapte de cocos, apa si gelatina.Lăsăm totul sa actioneze cam 5 minute pana gelatina se hidratează.
3.Punem vasul la foc mic si  lasam pana lichidul incepe sa se incalzeasca, dar avem mare grija sa nu dea in fiert,Tragem de pe foc si amestecam pana la topirea completa a gelatinei.Dam deoparte.
4.Adăugăm laptele și 3/4 din cantitatea de frișcă (aprox. 100 ml.) într-o cratiță și o dam pe foc pana ajunge în punctul de fierbere.
5.Îndepărtăm de pe foc și turnam în fir subțire amestecul de gălbenușuri.Amestecăm energic și constant pentru a evita coagularea ouălor.
6.Dam din nou cratița la foc mic și lăsăm pana amestecul începe sa se subțieze și îmbracă dosul unei linguri.
7.Luam cratița de pe foc și adăugăm gelatina amestecând pana la dizolvarea completă.
8.Punem și esența de vanilie, mai amestecam puțin și apoi dam totul printr-o sita fina.
9.Acoperim vasul în care am strecurat compoziția cu folie alimentara și îl dam la rece.
10.Intr-un bol de mixer punem frișcă rămasă, lingura de zahar pulbere și mixam pana se face spuma.
11.Adăugăm frișcă la compoziția de oua si susan negru amestecând lejer pana la omogenizarea completă.Dam la rece.

*Crema ganache de ciocolata alba si neagra cu piper lung:
1.Punem piperul in rasnita pentru cafea si il macinam foarte fin.
2.Intr-o cratita punem frisca, piperul si ciocolata alba rupta bucatele marunte.
3.In alta cratita punem frisca, piperul si ciocolata neagra rupta la fel, bucatele marunte.
4.Punem ambele cratite la foc domol si le lasam pana se topeste ciocolata, dar avem grija ca amestecul sa nu dea in fiert.Trebuie doar sa se infierbante putin si ciocolata sa inceapa sa se inmoaie.
5.Cand ciocolata este moale si lichidul infierbantat, luam cratitele de pe foc si amestecam energic cu un tel pana obtinem o pasta mai vascoasa.
6.Le punem deoparte si le lasam sa se tempereze.

*Asamblare:
*Pentru a asambla tortul trebuie sa avem la îndemână toate foile de blat, toate cremele și toate mousse-urile.
1.Începem prin a aseza in tava în care am copt folie de blat un cadru reglabil dreptunghiular. Il potrivim la aceeasi dimensiune cu tava si apoi tapetam totul foarte bine cu folie alimentara.
2.Așezăm pe rand fiecare foaie de blat, fiecare crema și fiecare fel de mousse niveland și presând ușor cand este cazul.
3.Le puteți așeza cum doriți,  dar eu am sa va enumăr ordinea straturilor așa cum le- am pus eu.
Am început cu:
-1 foaie de blat neagra
-1 strat ganache de ciocolata alba cu piper
-1 foaie de blat cu matcha angel's cake
-1 strat fin ganache de ciocolata neagra cu piper
-1 foaie de blat cu susan negru
-1 strat de ganache de ciocolata neagra cu piper
-1 foaie de blat negru cu ciocolata
-1 strat de mousse de matcha
-1 foaie de blat cu susan negru
-1 strat mousse cu susan negru
-1 foaie de blat cu matcha angel's cake
-1strat fin ganache cu ciocolata neagră cu piper
-1strat foaie de pandișpan cu cacao

4.Când am terminat, îmbrăcăm toată tava în folie alimentara și asezam deasupra un blat de lemn mai greu pentru a presa uniform tortul.
5.Dam totul la rece pana a doua zi.
6.Scoatem tava de la rece, desfacem folia si rasturnam tortul pe un blat de lemn.Indreptam marginile, daca este cazul chiar taiem surplusul.
7.Tăiem apoi tortul în 3 bucati pe lung și apoi în 4-5 bucăți pe lățime.În final rezulta cam 12-15 bucăți.
8.Luam fiecare bucata și o îmbrăcăm în frișcă dacă vrem sa o decoram in vreun fel anume, dacă nu o lăsăm așa.

*Eu am decorat fiecare bucata de tort intr-un anumit fel.
Pentru bucata de tort cu un verde superb in care se reflecta o minunatie de floare cu petale glasate, am procedat asa:
1.Am îmbrăcat în frișcă o bucata de tort, am nivelat-o frumos pe toate partile si  am dat-o la congelator pentru 30 de minute.
*Intre timp am pregătit glazura oglinda verde cu matcha.Am procedat asa:
  • Punem gelatina împreună cu apa rece intr-un castron si o lasam la hidratat 10 minute.
  • Punem într-o cratita smantana, ciocolata si zaharul Green Sugar.
  • Dam totul la foc mic pana amestecul atinge cam 80 grade.Avem mare grija ca sa nu dea in fiert.
  • Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze.
  • Amestecam pudra de matcha cu o lingura de apa rece pana se desfac aglomerarile.
  • Adăugăm la amestecul lichid de smantana gelatina, pasta de matcha, (colorantul optional) si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare si dizolvarea completa gelatinei.
  • Trecem tot amestecul printr-o sita fina.
2.Am scos bucata de tort și am asezat-o pe un grătar.
3.Am turnam glazura verde oglinda deasupra ei, am lasat-o sa se scurgă și am dat-o la rece alte 10 minute.
4.Am mai turnat un strat de glazura și apoi din nou 10 minute la rece pentru a se solidifica.
5.Am decorat totul cu petale de trandafiri glasate.

*Petale de trandafir glasate le-am pregatit cu o zi inainte.Am procedat asa:
  • Pentru început pregătim un cofrag de oua peste care asezam o bucata de folie alimentară.
  • Punem albușul de ou intr-un castronel și îl batem cu o furculita pana obtinem o spumă usora, nu foarte densa.
  • Adăugăm în tot acest timp treptat câte puțin îndulcitor Green Sugar.
  • Când am obținut o spuma lejeră, punem castronul deoparte.
  • Pregătim petalele de trandafiri și le desfacem din floare.Trebuie sa avem florile culese din locuri nepoluate și neprafuite.
  • Le scufundam pe rand în spuma de ou, sau le pensulam ușor cu o pensula fina.
  • Punem putin indulcitor intr-o farfurie adanca si pudram fiecare petala cu îndulcitor.
  • Le așezăm la uscat în cofragul pregătit anterior.
  • Lăsăm petalele sa se usuce cel putin 1 zi intr-un loc însorit, ferit de umezeala si aerisit.Dacă puteți sa le lăsați și doua zile este și mai bine.După acest timp petalele se vor întări datorita albușului de ou și vor deveni crocante datorita zaharului.
  • Le punem deoparte pana decoram tortul.

~*~*~

*O alta bucata de tort am personalizat-o dupa borcanul de zahar pulbere Green Sugar.

1.Bucata de tort acoperita de un strat fin de frisca, am imbracat-o in pasta de zahar.

2.Am dat bucata de tort la rece cam 30 de minute, dupa care am scos-o si am pictat-o ca si borcanul Green Sugar.


~*~*~
*A treia bucata am imbracat-o in glazura de ciocolata, am stropit pe ea culori calde si am asezat deasupra cateva bule de gelatina.
Le-am pregatit asa:
*Bule de gelatina:
1.Umflam baloanele la mărimea dorită și le legăm foarte strâns cu o sfoara de bățul pe care l-am pregătit.
Nota:Încercăm să le fixam și sa le strangem cât mai bine pentru a nu scapa aer și sa nu se miște de pe băț.
2.Ștergem baloanele cu o cârpă înmuiată în putina grăsime pentru a îndepărta de pe ele pudra cu care sunt impregnate ca sa facă priză bună cu gelatina.
3.Într-un bol potrivit cu mărimea baloanelor...depinde cât de mari vreți sa le faceți...punem granulele de gelatina, apa și colorantul.
4.Amestecăm cu o lingura pana obținem o pasta vâscoasa.
5.Dam bolul la cuptorul cu microunde pentru 10 secunde pana pasta se incalzeste.
6.Scoatem bolul și amestecam energic pana continutul este ușor subțiat și granulele de gelatina dizolvate.
7.Luam fiecare balon prinzandu-l de betisor și îl scufundam în gelatina pana aceasta îmbracă complet si uniform balonul.
8.Scuturam usor surplusul și apoi înfigem fiecare bețișor cu balon intr-o bucata de polistiren.Procedam la fel cu toate baloanele.
9.Le lăsăm la uscat cel puțin 24 de ore.
Notă:
*Daca în timpul procedurii de îmbrăcare a baloanelor gelatina începe sa se coaguleze si devine foarte lipicioasa, mai dam încă 10 secunde bolul la cuptorul cu microunde ca sa se înmoaie puțin.
*Dacă doriți o culoare mai pronunțată, scufundați încă o data baloanele în gelatina, cu mențiunea sa păstrați o distanta cam de 10 minute înainte de a aplica al doilea strat.
*Când baloanele sunt uscate trebuie sa sune a gol atunci când le loviti ușor cu degetul.
*Dacă acestea au încă un aspect elastic, atunci mai trebuie sa le lăsați încă puțin la uscat.
*În eventualitatea în care va rămâne gelatina,  aceasta o puteți păstra timp de o săptămână, la fel cu condiția sa fie ferita de căldură.
*Trebuia sa mai menționez ca aceste baloane nu sunt comestibile ci doar pur estetice,  deci sa nu le serviți.
10.După ce baloanele s-au uscat, luam o foarfeca și ciupim ușor partea de sus de lângă bețișor.
11.Lăsăm să iasă aerul și apoi începem sa dezlipim balonul de gelatina cu mare grija tragand ușor de el.Dacă nu iese foarte ușor, ne ajutam și de un deget dezlipim ușor în interior.
12.Dupa ce am scos balonul decupam cu o foarfeca baza fiecărui balon de gelatina pentru a uniformiza aspectul care este posibil sa fie inegal.Dacă doriți, puteți chiar sa tăiați fiecare balon de gelatina în jumătăți și astfel ne rezulta doua semisfere.

13.Aceste baloane poți fi păstrate chiar și câteva luni cu condiția ca acestea sa fie depozitate într-un loc uscat și ferit de căldură.
Acesta este modul în care am pregatit acestea adorabile și frumoase bule de gelatina.
~*~*~
* A patra bucata de tort are pentru mine un aspect galactic, care ma duce cu gandul la stele, luna...spatiu.
1.Am pregatit o minge mare de ciocolata folosindu-ma de forme de silicon semisfere, pe care apoi le-am unit.
2.Am imbracat bucata de tort in glazura de ciocolata pe care pregatit-o asa:
*Glazura de ciocolata;
  • Punem toate ingredientele intr-un bol mai incapator si le asezam pe baie de abur.
  • Amestecam din cand in cand cu un tel pana compozitia devina fina, lucioasa si are o consistenta fluida, usor vascoasa.
  • Cand are acest aspect, luam bolul de pe baia de abur si il punem deoparte sa se tempereze.
  • Turnam deaspura bucatii de tort glazura, lasam sa se scurga surplusul, dupa care dam putin la rece.
3.Am stropit deasupra glazurii pulbere lichida aurie, am asezat globul de ciocolata si am finalizat totul cu o foita de aur.
~*~*~
*Ultima bucata am lasat-o simpla, cu un decor minim din pudra de matcha si seminte de susan negru si cateva bucati de ciocolata.
Este minunata si asa, are un farmec aparte, nu-i asa?

Si langa aceste deliciosenii am pregatit o bautura racoritoare absolut perfecta dupa sesiunea mea de cofetarit:)
Limonada cu matcha și mentă 


Proaspata si revigoranta intr-o zi calduroasa, aceasta limonada cu matcha, lamaie si menta are chiar zero calorii datorita indulcitorului Green Sugar pe baza de stevia care are indice glicemic 0.
Per total, este perfecta!!!
Ingrediente:
-2 lamai
-1/2 linguriță pudră de matcha
-câteva crenguțe de mentă
-apa foarte rece
-cuburi de îndulcitor Green Sugar(eu am folosit cam 10 bucati)

Mod de preparare:
  • Taiem lămâile spălate bine in felii subțirele. 
  • Menta o spălăm și o uscam  cu un prosop de bucătărie. 
  • Punem pudra de matcha intr-un castronel și o diluam cu 2 linguri de apa călduță. 
  • Punem intr-o carafă feliile de lămâie, cuburile Green Sugar si frunzele de mentă.
  • Răsturnam apa cu pudra în carafa și completam cu apa foarte rece pana aceasta este plină.
  • Amestecam bine și dam apoi la rece pana în momentul servirii. 
Servim foarte rece !

8 comentarii:

  1. wooow, ce nebunie e aici! felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se poate!
    Totul este real?
    Cita munca!
    Si cit talent!
    Ai trecut la „best level”!
    Felicitari!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Waaau! Multumesc frumos Kyra pentru cuvintele frumoase si pentru toata incurajarea!
      Tare mult conteaza pentru mine sa stiu ca exista cineva care imi apreciaza munca.
      Multumesc mult din nou si ma bucur ca esti mereu aproape de mine.
      Te imbratisez cu drag!!!

      Ștergere
  3. Minuni delicioase! Care de care mai interesanta, aspectuasa si apetisanta. Jos palaria! Feliciiitaaarii! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri Cristina!...ma bucur ca iti plac toate variantele, nici eu nu m-am putut decide:)
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  4. Azi a venit vorba despre ACEL concurs si am aflat ca ai facut ceva minunat.
    Intr-adevar ceva deosebit, bravo tie pentru harul pe care il ai !
    Cred ca i-ai speriat cu munca pe cei din juriu de nu te-au premiat !Au preferat ceva banal si usor de facut...un ecleras !
    PACAT !
    Mult succes sa ai in continuare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sidy draga pentru toate cuvintele de apreciere!
      Ma bucur ca ti-a placut tortuletul meu:)
      Te pup cu drag!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...