luni, 27 iunie 2016

Tarta umpluta cu ananas, branza fina si susan negru, imbracata cu bezea


E vară!!!
Am așteptat vacanta  cu atât drag încât acum, nu îmi vine sa fac nimic altceva decât sa stau, sa mă relaxez și sa mă delectez cu ceva dulce de vară într-un loc magnific.
Și ca toate acestea sa se întâmple, m-am pus pe gătit și am pregătit o delicioasa tarta umplută cu ananas, brânză și susan negru.
Cu puțin timp în urma am folosit susanul negru într-un desert și mi-a plăcut maxim, așa ca, m-am hotărât sa îl folosesc și pentru acest desert în combinație cu consacratul ananas de la Sun Food.
Vai cât de bine merg împreună aceste doua ingrediente!!!...absolut perfecte.
Neapărat sa încercați și voi, deoarece rezultatul este unul surprinzător de plăcut. 
Am ales pentru aceasta tarta ananasul rondele și bucăți de la Sun Food .O apariție exotica și un gust inconfundabil.
Gasiti si voi ananas si multe alte conserve pe site-ul www.sunfood.ro , dar si pe pagina lor de facebook.
O vacanta si o vara minunata va doresc!!!


Ingrediente:
Aluat:
-225 gr. făină
-125 gr. unt foarte rece tăiat cuburi
-80 gr. zahar
-2 gălbenușuri
-1 lingura de apa foarte rece
Umplutura de ananas, brânză și susan negru
-1 cutie de ananas bucăți Sun Food
-400 gr. crema de brânză fina
-3 oua
-5 gălbenușuri de oua
-170 gr. zahar praf
-60 ml. zeama de lămâie
-2 linguri de susan negru
Ananasul caramelizat:
-1 cutie ananas rondele Sun Food
-100 gr. zahar
-60 ml. rom
-coaja și zeama de la o lămâie
-1 linguriță de susan negru
Bezea:
-7 albușuri
-150 gr. zahar praf
-1 linguriță zeama de lămâie
Decor:
-felii de lămâie deshidratate
-crenguțe de mentă

Mod de preparare:
*Aluat:
1.Punem faina, untul si zaharul într-un robot de bucătărie și mixam pana amestecul devine asemănător pesmetului.
2.Adaugam gălbenușurile, apa și continuam sa mixam pana aluatul începe sa se lege.

3.Oprim robotul și răsturnam aluatul pe masa.Îl frământăm cu mâinile foarte puțin, doar pana  compozitia este uniforma.
4.Modelam aluatul sub forma de bila, o infoliem și o dam la rece pentru 30 de minute.

*Intre timp...
1.Pornim cuptorul la 160 de grade.
2.Ne pregătim o tava pentru tarta cu diametrul aproximativ de 22-25 cm.
3.Ungem laterala tăvii cu puțin unt.
4.Tăiem doua bucăți de hârtie cerata cu 1-2 cm. mai mari decât diametrul tăvii.

5.Scoatem aluatul de la rece, îl desfacem din folie, il aplatizam ușor cu mana și îl punem intre bucățile de hârtie cerata pudrate cu faina.Cu sucitorul întindem aluatul în foaie subțire cam de 3-4 mm.

6.Îndepărtăm hârtia cerata de deasupra, asezam aluatul cu tot cu hârtia cerata de dedesupt în tava pregătită anterior.
7.Nivelam și presam ușor aluatul inclusiv pe margini.
8.Înțepam foaia din loc în loc cu un cuțit.
9.Dam tava la rece pentru 30 de minute.
10.Cand o scoatem, așezăm peste foaia înțepată un ingredient cu greutate cu ar fi macaroane, fasole, sau orez.

11.Dam tava la cuptor pentru cel puțin 30 de minute.
12.După acest timp o scoatem, îndepărtăm foaia cu macaroane, orez, sau fasole și dam din nou tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana coaja de tarta devine aurie.
13.Scoatem tava de la cuptor și o lăsăm sa se răcească complet.

*Reducem temperatura cuptorului la 140 de grade și intre timp pregătim umplutura cu ananas, brânză și susan negru.
1.Punem ananasul bucăți cu jumătate din cantitatea de sirop și cu zaharul intr-un robot de bucătărie.
2.Mixam bine pana obținem un piure.

3.Punem într-un bol crema de brânză, ouăle, gălbenușurile, zeama de lămâie, susanul negru și piureul de ananas.
4.Amestecam cu un tel pana compoziția se combina.

5.Turnam amestecul peste coaja de tarta rece și dam din nou tava la cuptor pentru 30 de minute, sau pana crema este ferma la atingere și trece testul scobitorii.

6.Cand si umplutura este gata, scoatem tava  de la cuptor și o lăsăm să se răcească complet.

*Pregătim ananasul caramelizat și îmbătat cu rom.
1.Tăiem fiecare rodea de ananas de la Sun Food în 8 bucati.
2.Punem zaharul intr-o tigaie și îl caramelizam ușor.
3.Când are o culoare aurie, adăugăm bucățile de ananas, jumătate din siropul conservei, susanul negru, coaja și zeama de lămâie.
4.Lăsăm totul la foc mare 10 minute și amestecam ocazional în tigaie.
5.Adăugăm romul și mai lăsăm pe foc 3 minute.
6.În final, zeama lăsată va trebui sa se transforme intr-un sirop vâscos ușor legat.

7.Tragem de pe foc și lăsăm să se răcească complet.

*Cat timp se răcește ananasul, pregătim bezeaua;
1.Punem albușurile în bolul unui mixer împreună cu zeama de lămâie.
2.Începem sa le mixam pana obținem o spumă fermă.
3.Adăugăm pe rând, în prize mici zaharul.
4.Mixam în continuare până acesta este topit și bezeaua este sclipitoare.

*Acum asamblam tarta;
1.Scoatem tava de la rece.
2.Răsturnam tarta pe un platou.
3.Turnam deasupra ei ananasul caramelizat.

4.Punem bezeaua intr-un poș fără dui și spritam deasupra tartei movile de bezea.
5.Caramelizam ușor deasupra bezeaua...pentru aspect...ajutandu-ne de un pistol cu gaz.
6.Decoram după bunul plac.
7.Eu am folosit frunzulite de menta si felii de lămâie deshidratate pe care le-am pregătit la cuptor în timp ce am copt tarta.
8.Dam tava la rece pentru cel puțin încă 30 de minute si servim tarta cu umplutura de ananas, branza si susan negru foarte, foarte rece!
Pofta mare!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...